,
  • BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Müftü Altıok: "Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 15 bin kitap dağıtacağız"

Müftü Altıok: "Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 15 bin kitap dağıtacağız"
Yarın gece idrak edilecek Mevlid Kandili ve hafta boyunca yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgilendirmede bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Hazreti Muhammed'in hayatının okunmasının ve anlaşılmasının önemine değindi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Mevlid-i Kandili münasebetiyle Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan 15 bin kitap dağıtacaklarını söyledi.

"Sahabe ruhuyla, Musap Bin Umeyr'in her eve girdiği gibi, bizlerin de kardeşlerimizin, komşularımızın, köyümüzün sakinleri olan insanların evlerine gidip Peygamber sevgisin taşımamız gerekiyor." diyen Müftü Altıok, bunu yapmanın en güzel yollarından bir tanesinin de Peygamberimizi anlatan kitapların dağıtılması olduğunu söyledi.

İl Müftülüğü olarak, Diyanet İşler Başkanlığının hazırladığı "Peygamber ve Gençlik" adlı kitaptan 15 bin adet dağıtacaklarını belirten Altıok, Mevlid Kandili ve hafta boyunca yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

"Kur'an-ı Kerim'i okuma ve hafızlık yarışması düzenlenecek"

Altıok, "19 Kasım günü, öğle namazından sonra Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde Kur'an-ı Kerim'i okuma ve hafızlık yarışması düzenlenecektir. Her iki yarışmada dereceye girenlere altın hediye edilecektir. Akşam, merkez hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde  yatsı namazından sonra vaaz edilecek, mevlid-i şerif okunacak ve okunan hatimlerin duaları yapılacaktır." dedi.

"Öğrencilere 'Mevlid-i Nebi Aşı' verilecek"

20 Kasım Salı Günü 12.00-13.00 saatleri arasında Molla Halil İmam-Hatip okulunda öğrenim gören öğrencilere 'Mevlid-i Nebi Aşı' verileceğini dile getiren Altıok, aynı gün 40 ailenin ziyaret edileceğini ve kendilerine maddi ve manevi destek verileceğini ifade etti.

"Peygamberimizin gençlere mesajı anlatılacak"

"Hastane, cezaevleri ve sevgi evleri ziyaret edilecek ve Peygamberimizi konu alan sohbetler yapılacaktır." diyen Altıok, şöyle devam etti:

"KYK yurtlarının hepsinde sohbetler yapılacaktır. Tüm Liselerde öğrenim gören öğrenciler ziyaret edilerek Peygamberimizin gençlere mesajı anlatılacak. Kadınlara yönelik vaaz, mevlid ve dua programı yapılacaktır. Hazreti peygamber ve Gençlik Konulu Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verilecektir."

"Hazreti Peygamber ve Gençlik konulu bir konferans düzenlenecek"

Haftanın finalini 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 15.30'da Türgev Konferans salonunda 'Hazreti Peygamber ve Gençlik' konulu bir konferans düzenleneceğini aktaran Altıok, "Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç verecektir. Konferansın ardından tüm ödüller burada verilecektir." diye konuştu.

"Benzeri programlar, ilçe müftülüklerimiz tarafından da icra edilecek ve Hazreti Peygamberin gençlere verdiği önem, hafta boyunca işlenecek ve anlatılmaya devam edecektir." diyen Altıok, son olarak Siirt halkının ve İslam âleminin Mevlid-i Nebi Haftasını kutlayarak, "Kandilimizin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55