,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Müftü Altıok: "Gençlerimizi birer iman abidesi olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz"

Müftü Altıok: "Gençlerimizi birer iman abidesi olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz"
Siirt il Müftüsü Ahmet Altıok, Hazreti Muhammed'in gençleri zihinsel kirlilikten, inançsızlıktan kurtarıp Allah'a yönelttiği gibi kendilerinin de gençleri birer iman abidesi ve insanlara faydalı birer fert olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Hazreti Muhammed'in gençleri zihinsel kirlilikten ve inançsızlıktan kurtarıp Allah'a yönelttiği gibi, bizler de genç kardeşlerimizi birer iman abidesi olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Siirt'te gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla "Gençler Camide Buluşuyor" etkinliğine katılan Siirt il Müftüsü Ahmet Altıok, Hazreti Muhammed'in gençleri zihinsel kirlilikten, inançsızlıktan kurtarıp Allah'a yönelttiği gibi kendilerinin de gençleri birer iman abidesi ve insanlara faydalı birer fert olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kentte bulunan Ensar Camii'nde yatsı namazından düzenlenen etkinliklerle gençler, caminin manevi hazzına doyuyor. Daha önceleri namaz ve camiden uzak olan ve kötü yollara müptela olmuş gençler, şimdilerde ise boşa geçen zamanlarını değerlendiriyor ve İl Müftülüğü ile Ensar Camii Gençlik Kolları tarafından düzenlenen hayırlı etkinliklere katılıyor.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe katılan İl Müftüsü Ahmet Altıok, gençleri kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan arındırmak için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini dile getirdi.

Gençlerin düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini belirten Altıok, "Hazreti Muhammed'in gençleri zihinsel kirlilikten, hurafelerden, inançsızlıktan kurtarıp bir olan Allah'a yönelttiği gibi bizler de Efendimizin izinde bu genç kardeşlerimizi birer iman abidesi, insanlara faydalı birer fert olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İmanla donanmış ve bize gelecek vadeden bir gençlik oluşturmaya çalışıyoruz. Milletimiz müsterih olsun, Allah'ın izniyle memleketimiz hep emin ellerde olacak. Memleketimize sahip çıkacak bir gençliğe sahibiz. Bunu daha güçlü kılmak için gece gündüz demeden sürekli çalışmamız gerektiğine inanıyoruz." dedi.

"Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve aydınlığımızdır"

Diyanet İşleri Başkanlığının "Cami ve Gençlik" projesiyle hayata geçirdiği camide buluşma etkinliklerine özellikle gençlerden büyük bir katılım olduğuna dikkat çeken Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak da kentte yaşayan tüm gençleri camilerle buluşmaya davet etti.

Dışarıdaki kötü ortamlar yerine camide yüzlerce gençle beraber sıcak bir ortamda buluştuklarını belirten Toprak, "Gençlerin burada olmalarından dolayı çok mutluyuz çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz ve aydınlığımızdır. Gençler, bizim yanımızda oldukça biz, daha hayırlı hizmetler yaparız. Peygamber Efendimiz (sav), İslamiyet'i yaymaya başladığı zaman onun yanında ilk gençler durdu. Bunun için gençler bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Cami Gençlik Kolları Başkanı İdris Tekin ise gençlerle dışarıda boş ortamlarda olmak yerine camide maneviyat dolu bir ortamda buluştuklarını ve bunun çok sevindirici olduğunu söyledi.

Etkinliğin çok anlamlı olduğunu ifade eden gençlerden Sergen Arslan da "Daha önce zamanımızın çoğunu dışarıda harcıyorduk ve ne yazık ki camiden uzak bir gençliktik. Ama sağ olsun hocalarımız gençlerin çoğunu camiye bağladı. Yatsı namazında insanların camiye gelme gibi bir alışkanlığı yoktu ama şu an Kur'an-ı Kerim, sohbet ve ilahi dinletileri dinlemek için camiye geliyoruz. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Etkinlik; Mısır ve diğer İslam coğrafyasında zulüm gören mazlum Müslümanlar için edilen duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55