,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Müftü Açık: Bizden istenen sorumluluklarımızı yerine getiririz

Müftü Açık: Bizden istenen sorumluluklarımızı yerine getiririz
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, kendilerine verilen görevleri ve istenilen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

Müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesini içeren kanun tasarısının TBMM genel kurulunda kabul edilmesi ile ilgili konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü, her devlet memuru gibi görev ve sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Müftülere nikâh kıyma yetkisini de içeren 'Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ile ilgili konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, kendilerine verilen görevleri ve istenilen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

"Devlet memuru olarak, devletin bizden istediği sorumluluklarımızı yerini getiririz." diye belirten Açık,  "Bu hususta Diyanet İşleri Başkanlığı bunun yönergesini hazırlayacak. Ne zaman, nasıl, hangi saatlerde ve mekân olarak hangi mekânlarda kıyılmasıyla ilgili bir yönerge hazırlanacak.  Ondan sonra da aynen belediye başkanları gibi müftüler de nikâh kıyabilecek." ifadelerini kullandı.

2018 yılı umre kayıtları ile ilgili il müftülüğünde bir basın açıklaması düzenleyen İl Müftüsü İhsan Açık, 2018 yılı umre bedellerinin belirlendiğini ve kayıtların başladığını söyledi.

Açık, “Umre programlarımız 5 tur şeklinde olacaktır. İlk tur 11 Kasım tarihinde başlayacaktır. Son umrecilerimiz de Ramazan ayında 5 tur şeklinde olacaktır. 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük farklı umre programları düzenlenecektir. 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerine yönelik indirim programları mevcuttur. Okulların yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilerin katılabileceği 11 günlük özel programlar tertip edilmiştir. Ramazan ayına özel umre tutarları da düzenlenecektir. Umre ücretleri geçen yılda olduğu gibi 6 taksitle ödenebilecektir.” dedi.

“Umreye gitmek isteyen bir üniversite öğrencisi 2 bin 150 TL’ye umreye gidebilecek”

Umreye gitmek isteyen bir üniversite öğrencisinin 2 bin 150 TL’ye umreye gidebileceğini ifade eden Açık, “Ayrıca fiyat açısından şunu söyleyeyim. En yüksek umre fiyatımız 20 bin 150 TL’dir. En düşük umre fiyatımız ise üniversite öğrencilerine yönelik 2 bin 150 TL’dir. Bir üniversite öğrencisi ben bu yıl umreye gitmek istiyorum derse 2 bin 150 TL’ye umreye gidebilecektir. Bizim tavsiyemiz şu; umreye kiminle nasıl, nerede ve ne zaman gideceklerini çok iyi araştırsınlar. Umreye gitmek isteyen kardeşlerimiz umre şirketlerine dikkatlice baksınlar. Şu ana kadar kimleri götürmüş nasıl götürmüşle, orada bir sıkıntı yaşamıştı. Bu konuda bir ön çalışma yapsınlar. Hatta gerekirse etraftan sorsunlar. Gelsinler müftülükten de bilgi alabilirler. Çünkü sonuçta bu şirketler Diyanet'in çatısı altındadır. ” ifadelerine kullandı.

Müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesini içeren kanun tasarısının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi ile ilgili basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Açık, kendilerine verilen görevleri ve istenilen sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

"Aynen belediye başkanları gibi müftüler de nikâh kıyabilecek"

Açık, “Biliyorsunuz, bir önceki gün Meclis'imiz müftülerin nikâh kıymasını onayladı. İl müftülerimize ve ilçe müftülerimize birçok görevinin yanında bu görevde eklenmiş oldu.  Bildiğiniz gibi biz de devletin memuruyuz. Devlet memuru olarak, devletin bizden istediği sorumluluklarımızı yerini getiririz. Ve bu hususta da Diyanet İşleri Başkanlığı bunun yönergesini hazırlayacak. Ne zaman, nasıl, hangi saatlerde ve mekân olarak hangi mekânlarda kıyılmasıyla ilgili bir yönerge hazırlanacak.  Ondan sonra da aynen belediye başkanları gibi müftüler de nikâh kıyabilecek. Tüm Türkiye’ye ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55