,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Müezzinoğlu Şirvan'da incelemede bulundu!

Müezzinoğlu Şirvan'da incelemede bulundu!
Şirvan'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada gazetecileri yaptığı açıklamada çalışmaların arzu edilen düzeyde gitmesi halinde bugün göçük altındaki işçilere ulaşılabileceğini söyledi.

foto-galeri.jpg

Siirt’in Şirvan ilçesinde göçüğün yaşandığı maden ocağı alanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışmaların arzu edilen düzeyde gitmesi halinde bugün göçük altındaki işçilere ulaşılabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, meydana gelen heyelanda toprak altında kalarak hayatını kaybeden 6 işçi ile 10 işçinin arama çalışmasının sürdüğü Şirvan ilçesindeki maden ocağı alanına gelerek, burada incelemelerde bulunup, işçilerin yakınlarıyla görüştü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte maden faciasının yaşandığı bölgeye giden Bakan Müezzinoğlu, burada AFAD Başkanı ve yetkililerden birifing aldı.

Maden faciasının yaşandığı alanda yaptığı incelemelerin ardından Bakan Müezzinoğlu, basın toplantısı düzenledi.

AFAD Kriz Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Müezzinoğlu, “Şirvan ilçemizin Maden köyünde açık bakır madeni sahasında bölgede oluşan bir heyelan sonucu 16 çalışanımızın heyelan altında kaldığı bir elim kazayı yaşadık. Bugün 5’inci günündeyiz, bugüne kadar 6 çalışan heyelan altından çıkarıldı. Şu anda heyelan altında olan 10 çalışanımıza ulaşma çalışmaları devam ediyor. Hadisenin olduğu andan itibaren gerek AFAD ekiplerimiz, gerek valiliğimiz, gerekse hükümetin ilgili tüm dinamikleri devreye en kısa zamanda ulaşarak kurtarma çalışmalarını başlattılar.” dedi.

“Bugün ümitvar bir gün”

24 saat kesintisiz bir şekilde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Müezzinoğlu, “Tabi bugün itibariyle 6 tanesinin toprak altından çıkartılmış olması, 10 vatandaşımızın toprak altından çıkartılması, hele hele sağ ve canlı bir şekilde çıkartabilme ümidini kaybetmeden çalışmalar 24 saat kesintisiz yapabilme gayreti devam ediyor. Arzumuz ve emenimiz en kısa zamanda toprak altındaki çalışanımıza en kısa zamanda ulaşabilmektir. Bugün ümitvar bir gün olarak AFAD başkanımızın bize verdiği brifingden aldığımız değerlendirme, bugün oldukça ümitliler. İnşallah havada müsaade ediyor, çalışmalarda arzu edilen düzeyde giderse bugün belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı ümit ediyoruz.” diye konuştu.

“Hata, ihmal varsa bunlar araştırılıp, kamuoyuyla paylaşılacak”

Yaşanan olayda ihmalin olup olmadığıyla ilgili her türlü değerlendirmelerin yapıldığını ifade eden Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah en kısa zamanda da bu kazanın sonuçlarını değerlendirecek sürece; eksik var mı, hata var mı, ihmal var mı, daha farklı tedbirler neler olabilir diye bundan sonraki süreçlerde onlarla ilgili değerlendirmeleri gerek uzmanlar düzeyinde, gerekse teftiş kurulları düzeyinde yapılıyor. Bunlarda önümüzdeki günlerde bu süreçte kamuoyuyla paylaşılacak bir şekilde devam edecektir. Zor koşullarda bir taraftan emniyet tedbirlerini maksimum alarak, bir taraftan da 24 saat bu zor koşullarda çalışma yapmak kolay değil. Olayın yaşandığı ilk andan itibaren müfettişler, teftiş heyetlerimiz buradaydılar. Ama bizim gerek bakanlığımızın, gerek Enerji Bakanlığının teftiş heyetleri ve uzmanlar burada ve bunlarla ilgili raporlarını inşallah önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz.”

Zonguldak’ta da yaşanan maden kazasıyla ilgili konuşan Bakan Müezzioğlu, Zonguldak Kilimli’de de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 ay süresiyle kapatılan ve yeniden açmak için çalışmalar yapılan bir maden ocağında da bir çalışanının hayatını kaybettiğini, birinin de yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.

6 işçinin cenazesinin çıkarıldığı göçükte, diğer 10 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55