,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Müderris Seydalarla İstişare Toplantısı

Müderris Seydalarla İstişare Toplantısı
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak Ateş ve Batman İl Müftüsü Turgut Erhan Batman'daki Müderris seydalarla istişare toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak Ateş ve Batman İl Müftüsü Turgut Erhan Müderris seydalarla istişare toplantısı düzenlendi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın ev sahipliğinde TPAO Kristal Park restaurantta gerçekleşen istişare toplantısı Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak Ateş ve Batman’ın manevi hayatına yön veren müderrisler, emekli müftü, müderris emekli imam-hatiplerin katılımıyla gerçekleşti.

Batman’da sürdürülen din hizmetlerinin daha geniş yelpazede vatandaşlara hitap etmesi, dini hayatta yaşanılan sıkıntılar ve bu sıkıntıların giderilmesi, bölgemizde faal bir eğitim yuvası olan medreselerin durumu, müderris ve talebelerin sosyal - kültürel durumu, medreselerin eğitimdeki yeri ve önemi vb. konuların konuşulduğu istişare toplantısı, İlimizdeki müderrislerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İstişare toplantısına katılım sağlayan müderris, emekli müderris imam-hatiplere teşekkür ederek bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, “Cenab-ı Hakk’ın rahmetinin, bereketinin, mağfiretinin, oluk oluk nisan yağmurları gibi üzerimize akmaya başladığı zaman diliminde böyle bir arada, yan yana, omuz omuza olmamız, bizlere güç, kuvvet, enerji, çalışma azmi ve iradesi veriyor.” dedi.

Batman’da şehriin manevi hayatını ayakta tutanların seydalar olduğuna değinen Erhan, “Yetiştirmiş olduğunuz talebeler, okutmuş olduğunuz kitaplar, etrafa ve çevreye saçmış olduğunuz manevi ışık dolayısıyla, şehrin manevi hayat canlı duruyor, canlanıyor. İlerde bizim istikbalimiz, ümidimiz olan evlatlarımızı yetiştirebilmek için gece gündüz demeden gayret ve çaba sarf ediyorsunuz. Bu en başta her şeyin üzerinde takdire şayan bir durumdur. Görev anlayışından daha ziyade tamamen rıza-ı ilahiyi birinci öncelik sayanlar sizlersiniz. Bu bakımdan Yüce Rabbimizin rızasına uygun çocuklar, gençler yetiştirebilmek, gelecekte yerinizi bırakabileceğiniz müderrisleri kendi elinizle yetiştirebilmek önemli bir husustur.” Şeklinde konuştu.

Geçmişte yapılan sıkıntılara dikkat çeken Erhan şöyle devam etti: “Geçmiş dönemlerde bazen itelenerek, bazen kakılarak, bazen de ötelenerek bu hizmeti sadece Allah rızası için yapma düşüncesinde olduğunuzu biliyoruz.  Biz istedik ki, müderris hocalarımızla bir araya gelelim. Onların fikir ve düşüncelerinden istifade edelim. Onların tecrübelerinden istifade edelim. Onlarla beraber yol alalım. Eksikliklerimiz varsa müderris hocalarımızla, öncü hocalarımızla beraber tamamlayalım. Bundan dolayı bizim davetimize icabet edip Ankara’dan gelen Başkanlık Müşavirimiz Abdurrezzak Ateş hocamıza teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber burada, kendi içimizde bulunmuş olduğumuz durum, aktaracağımız sıkıntılar, yapmamız gerekenler, yetkililere ulaştırabileceğimiz konuları, burada, bir aile içerisinde diyebileceğimiz konuları kendisine aktarıp, hocamız da gerekli ortamlarda dillendirip, varsa sorunları çözme noktasında, giderme yolunda İnşallah adım atacaktır.”

Erhan devamla “Bu toplantı ilk oldu ama inşallah devamı da olacaktır. Cenab-ı Hakk’tan dileğimiz Ramazanın huzur ve mutluluk içerisinde geçirilmesi ve memleketimiz başta olmak üzere alemi İslam’ın daima huzur ve selamet içinde olmasıdır. Hep beraber birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vesile olmasını, bu kardeşlik ortamının şehrimizden başlayarak her tarafa yayılmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Hepinize katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

İl Müftüsü Turgut Erhan’ın konuşmasından sonra söz alan müderrisler, öncü hocalar, medreselerin resmi statüdeki konumunun iyileştirilmesi, medreselerde verilen eğitim, müderrislerin görev alanı, eğitim alan öğrencilerin profilleri ve eğitim süresi, eğitimini tamamlayan öğrencilerin mezuniyetten sonra istihdamı gibi konular hakkında görüş ve önerilerini ayrı ayrı dile getirdiler.  Batman’da böyle anlamlı toplantıların devam etmesini istediklerini ve memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler.

muderris-seydalarla-istisare-toplantisi.jpg

Toplantı, görüş ve önerileri dinleyen Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak Ateş’in konuşmasıyla son buldu. 

Başkanlık Müşaviri Ateş, “Medrese ve müderrislerimizin geçmişte yaşadıkları sıkıntıları hep beraber yaşadık, ancak beraberce atlatacağımız dönemlerdeyiz.  Batman’da bunun temellerini Sayın Müftümüz sayesinde atıyoruz. Bu anlamda bu toplantı, bir şükür toplantısı, nereden nereye geldiğimizin ifadesidir. Bu bölge islamın var olduğu bir bölgedir. Bu nedenle bundan sonra Seydalarımız ilme yakışan duruşlarıyla baş köşede olacaklardır. Bu toplantıda dile getirilen konular mutlaka değerlendirilecektir. Hiç şüphesiz sizlerin görüşleri bizlerin atacağı adımların temellerini oluşturacaktır. Bölgemizde böyle geniş katılımlı bir toplantıyı düzenleyen Sayın Müftümüz Turgut Erhan başta olmak üzere siz değerli seydalarıma katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55