,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

MŞÜ ilk defa BESYO öğrencisi alıyor

MŞÜ ilk defa BESYO öğrencisi alıyor
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ilk defa bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na öğrenci alıyor. BESYO için yapılan özel yetenek sınavına bin 59 öğrenci başvuruda bulundu.

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından bu yıl ilk defa öğrenci alımlarını yapacağı beden eğitimi ve spor yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına bin 59 öğrenci müracaat etti.

MŞÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı özel yetenek parkuru sınavı bu gün son buldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce sporcu adayı çoklu kamera sistemiyle kayıt altında sınavlara girdi.

Üniversitenin kapalı spor salonunda devam eden sınavlarda öğrenciler zamanla kıyasıya mücadele etti.

Sınavları yakından takip eden Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, çok fazla müracaatın yapılmasının iki sebebi olduğunu belirterek bölgede prestijli bir üniversite olduklarını ve bir diğerinin ise çok fazla sporcunun olduğundan kaynaklandığını söyledi.

BESYO sınavını değerlendiren Polat, “Muş Alparslan Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında, beden eğitimi ve spor yüksekokuluna ilk defa öğrenci alınacak inşallah. Bununla ilgili duyurularımızı yaptık, arkadaşlarımız çalıştılar ve ilk defa öğrencilerimizin alımlarına başlayacağız. Bizim için gayet sevindirici bir gelişme. Bin 59 arkadaşımız başvurdu, bu oldukça yüksek bir sayı. Bir diğer mesele ilk defa alım yapacağı için oldukça yüksek bir rakam bu. Bölüme girmek için başvuranların önemli bir kısmı erkek, aşağı yukarı 200 civarında da bayan öğrencimiz vardı. Sınava pek çok öğrenci girdi, bunların içinde 20'ye yakını da milli sporcu olarak bu sınavlara girdiler. Nasip olursa 20'sibayan, 40'ı da erkek olmak üzere 60 öğrenci bu sene alacağız. Bu sınavda sporcunun özgeçmişini değerlendiriyoruz malum bu yüzde 60 oranında alınacak puanlara etki ediyor. Birde modern parkurumuz var son derce modern yapıda arkadaşlarımız tarafından hazırlanan ve çeşitli etaplardan oluşan bir beceri parkuru, buda yüzde 40 oranında etki edecek.” ifadelerini kullandı.

Sınav esnasında ailelerin parkuru izlemesi için olanaklar sağlandığı ve sınavın tamamen şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Polat, “Sınav esnasında sınava giren bütün öğrenciler kendileri sonradan da izleyebilecekleri olanaklara sahipler, onun dışında sınav esnasında da aileleri canlı olarak izleyebiliyor. Ailelere özel bir alan açtık kendileri bu alanlardan öğrencilerinin sınavını izleyebiliyor. İtirazlar varsa anlık değerlendirilebiliyor. Buradan şunu söylüyorum, hiçbir şekilde, hiç kimseye iltimas geçilmeyecek, çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları. Türkiye’nin dört bir tarafından büyük zorluklar çekerek buraya geliyor bu çocuklar bu nedenle hepsi benim çocuklarım gibi, hiç kimsenin hakkı burada yenmeyecek. Açık yüreklilikle söylüyorum ki, her hangi bir konuda bir şüpheleri olduğunda bize müracaat edebilirler. Kendileriyle parkurda çekilen görüntüleri şeffaf bir şekilde izleyebiliriz. Bu konuda herkesin üniversitemize güvenmesini istirham ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55