,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Molla Sabri Yazar Hazreti İbrahim Makamının yanında defnedildi

Molla Sabri Yazar Hazreti İbrahim Makamının yanında defnedildi
Bölgenin saygın âlim ve kanaat önderlerinden Molla Sabri Yazar, Cumhurbaşkanı’ndan alınan özel izinle 37 sene görev yaptığı Dergâh Camii bahçesinde toprağa verildi.

Yakalanmış olduğu Coronavirus hastalığından dolayı tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sabaha karşı hayatını kaybeden bölgenin saygın âlim ve kanaat önderlerinden Molla Sabri Yazar (83) son yolculuğuna uğurlandı.

Pandemi nedeniyle duyuru yapılmamasına rağmen Molla Sabri Yazar’ın cenazesine şehir içi ve dışından yüzlerce seveni katıldı.

Yakınları tarafından hastane morgundan alınan Molla Yazar’ın cenazesi, 37 yıl boyunca görev yaptığı Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan Dergâh Camii’ne getirildi.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Molla Yazar’ın cenazesi, Şanlıurfa Valiliği’nin girişimiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alınan özel izniyle, Hazreti İbrahim makamının yanında bulunan, içerisinde Dede Osman Avni, Abdal Muhammed, Derviş Eyyüp Efendi, Derviş Halil Hafız ve Abdulkadir Badıllı gibi değerli zatların da kabrinin bulunduğu mezarlıkta defnedildi.

Cenaze namazı, Molla Sabri Yazar’ın oğlu Mehmet Yazar tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Yazar, babasının bütün ömrünü İslami hizmetlere adadığını, 51 sene boyunca Şanlıurfalılara hizmet ettiğini belirtti.

Yazar ailesi, pandemi nedeniyle taziye yapmayacaklarından dolayı taziyeleri cami avlusunda kabul etti.

Cenaze Namazına;  Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı adına HÜDA PAR Şanlıurfa Eski il Başkanı Basri Demir, Molla Yazar’ın oğlu Adana İl Müftü Yardımcısı Ahmet Hilmi Yazar, Molla Yazar’ın yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Molla Sabri Yazar kimdir?

1937 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya gelen Yazar, babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca dersleri aldı.

1953 yılında Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet'in yanında okumaya başlayan Yazar, daha sonra Risale-i Nur’un okunması için hizmetlerine devam etti.  

1966 yılında Lice’nin bir köyünde imam-hatip olarak görev alan Yazar,  daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camii'nde imamet vazifesine devam etti.

Molla Yazar, 37 yıl Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli olmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55