,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C

Molla Muhammed Bilgin: Vücudumuzun bütün azalarıyla oruç tutalım

Molla Muhammed Bilgin: Vücudumuzun bütün azalarıyla oruç tutalım
Orucun sadece açlık olmadığını belirten Molla Muhammed Bilgin, oruca zarar verecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirterek, vücudumuzun bütün azalarıyla oruç tutmamız gerektiğini belirtti.

On bir ayın sultanı Ramazan, Çarşamba günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlıyor.

Âlimler, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan ayının, ayet ve hadislerle önemine vurgu yapıyor.

Ramazan`da bir Müslüman`ın nasıl davranması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunan Molla Muhammed Bilgin, bu ayda bütün azalarımızla oruç tutmamız gerektiğine dikkat çekti.


"Allah'ın sevmediği istemediği bütün hal ve hareketleri terk etmektir"

Bilgin, "Oruç, Allah'ın sevmediği istemediği bütün hal ve hareketleri terk etmektir. Sadece mideye gidecek olan yiyecek ve içecekleri değil gözün haramdan alıkonulması, insanın evlenebileceği kişinin mehrinin düşebileceği kişilere bakmayı terketmesi ve erkeklerin uzuv yerlerine bakmakta gözün yapmaması gereken şeylerdir. Göz, faydasız şeylere bakmayı terk edecek. Ekranlar karşısında saatlerce durup faydasız ve zararlı filmleri seyretmek tutuğumuz oruca halel getiren şeylerdir.  Gözümüz hep faydalı şeylere bakmalıdır." dedi.

"Elimizin yapması gereken oruç ta var"

Elin yapması gereken orucun da olduğunu söyleyen Bilgin, "Elimiz faydasız şeyleri yapmayacak. Ayağın yapılması gereken oruç vardır. Kötü yerlere onunla gitmeyecek. Kötü yollara gitmeyecek. Ağzımızın tutuğu oruç vardır. Boş konuşmayacak. Zikir sohbet verecek. Ailesiyle en tatlı bildiği kelimeleri kullanacak. Ailesine ve çevresinin gönüllerini alacak. Allah rızasına uygun çerçevesinde olanlara İslam ahlakını ve sevgisini verecek. Kulağımızın da oruçları vardır. Kulağımızı faydasız şeylerle meşgul etmemeliyiz. Nasihatlerin yapıldığı, sohbetlerin yapıldığı yerlere gidip kulağımızı onlarla meşgul etmeliyiz." diye belirtti.

"Orucun faziletinden nasıl faydalanması gerektiğini düşünülmelidir"

Bilgin, "Vücudumuzun motoru olan kalbimizi ve zihnimizi kötü şeylerden koruyacağız. Orucun faziletinden nasıl faydalanılması gerektiği düşünülmelidir. Azami derecede bu kampanyayı nasıl kara dönüştüreceğini düşünmelidir. Allah bizleri mübarek Ramazan ayını hakkıyla değerlendirenlerden eylesin. Midesiyle, elleriyle, ayaklarıyla, gözleriyle, kulaklarıyla, kalbiyle ve beyniyle bütün vücuduyla Ramazanın hakkını verenlerden eylesin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55