,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Mısır’daki idam kararları Batman’da protesto edildi

Mısır’daki idam kararları Batman’da protesto edildi
Batman Düşünce İnanç Özgürlüğü Platformu’nun öncülüğünde STK’lar, Mısır'da 12 İhvan mensubuna verilen idam kararlarını protesto etti.

Mısır’da aralarında İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed el-Biltaci ile Safvet Hicazi'nin de bulunduğu 12 kişi hakkında verilen idam cezası onandı.

Batman Düşünce İnanç Özgürlüğü Platformu’nun öncülüğünde Gültepe Camii önünde bir araya gelen STK’lar, Mısır'da 12 İhvan mensubuna verilen idam kararlarını protesto etti.

Gültepe Camii Su Parkı’nda cuma namazının ardından toplanan STK’lar, burada düzenledikleri basın açıklamasıyla Mısır'daki cunta yönetimine tepki göstererek idam kararlarının İslam dünyası için bir utanç vesilesi olduğunu vurguladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Düşünce İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz, Mısır’da gayri meşru iktidarın hukuksuz cinayetlerinin devam ettiğini söyledi.

İdamlara dünyanın seyirci kaldığını ifade eden Temiz, “Adeviye Meydanında 84 sivil kardeşimizi katleden eli kanlı diktatör Sisi, geçtiğimiz sene ekim ayında da 13 pırlanta gibi gencimizi, gözlerimizin içine baka baka darağacına gönderdi. Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda katledişini bütün dünya izledi. Şimdi de içlerinde Mısır direnişinin sembol isimlerinden şehit Esma’nın babası, Hak ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed El Biltaci ve Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Safvet Hicazi’nin de bulunduğu 12 kişi idam edilecek.” dedi.

İdamların utanç vesilesi olduğuna işaret eden Temiz, “Hak, adalet ve kardeşlikten başka hiçbir talepleri olmayan ve hiçbir şiddet eylemine karışmayan bu kardeşlerimizin katledilmesi, tüm İslam dünyası için bir utanç vesilesidir. İdamları, işkenceleri, hukuksuzlukları, gayri meşru iktidarı, Müslüman toprakların İslam düşmanlarının mezesi haline getirilmesini, şiddet ve esefle kınıyoruz. Küçük bir koltuk uğruna, koca Filistin’i, Mısır’ı ve tüm insanlarını emperyalistlere satan çakma firavun Sisi’ye de her iki cihanda 2 elimizin yakasında olacağını haykırıyoruz. Bir Filistin atasözü şöyle der: ‘Memleketinizin aslanlarına sahip çıkın, yoksa düşmanın köpeklerine yem olursunuz.’ Allah’ın vaadi ise nettir: ‘Zulmedenler, nasıl bir inkılâpla devrilip gideceklerini yakında göreceklerdir.’ O yakın, çok yakındır inşallah.” diye konuştu.

İzmir HDP İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı da kınayan Temiz, saldırının ülkenin huzuruna yapılan provakatif bir eylem olduğunu, yetkililerin olayın tüm karanlık yönlerini aydınlatması gerektiğini kaydetti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55