,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Miraç gecesi dualarla idrak edildi

Miraç gecesi dualarla idrak edildi
Batman Şevket Başak Camii’nde idrak edilen Mirac Kandilinde üç dilde mevlid okundu.

Peygamber (sav)’in Recep ayının 27 gecesinde Mescid-i Haram dan Mescid-i Aksa’ya götürülmesine Oradan da, Sidretü’l-Münteha adı verilen yüce makama ve mana iklimine yükselişinin feyiz ve bereketine ulaşma maksadıyla tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da bu mübarek gece coşkuyla idrak edildi.

Batman Şevket Başak Camii’nde idrak edilen bu mübarek gecenin önemine binaen cemaate hitaben İl Müftüsü Turgut Erhan bir konuşma yaptı.

 

Erhan konuşmasında şu ifadelere yerdi:

“Kur’an-ı Kerim de “Bir gece kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız  Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O gerçekten işitendir görendir.” Buyururken bu hadisenin anlatıldığı İsra süresinde de Allah’tan  başkasına kulluk etmemenin, ana babaya iyi davranmanın, akrabanın, yoksulun yolda kalmışın hakkını vermenin, cimrilikten ve israftan uzak durmanın, fuhuş ve zinaya yaklaşmamanın, cana kıymamanın, yetim malına el uzatmamanın, verilen sözü tutmanın, ölçü ve tartıda  doğruluğa dikkat etmenin, hakkında bilgi sahibi olunmayan konuların üzerinde durmamanın, yeryüzünde  gurur ve kibirle yürünmemesi ve büyüklük tasalanmaması gerektiğinin üzerinde duruyor.

Hiç şüphesiz Peygamber (sav) madden yaşadığı bu yükselişe O’nun miraçtan getirdiği hediyelere sarılarak mana âleminde erişmek mümkündür. Bu bağlamda her gün beş kere Allah(cc)’ ın bizzat kendisinin kullarını kurtuluşa ve ferahlamaya davet ettiği namaz ibadeti buna en büyük vesiledir. Çünkü namaz insanın Allah(ac)‘ i birlemesinin O’nun azamet ve şanının yüceliğini kabul etmesinin ete kemiğe bürünmüş halidir.

Namazda Allah (ac)’i görüyormuşçasına ibadet ve taatini yerine getiren Mümin’in Allah(cc)’ a karşı takındığı tavır, sevgi, saygı, ihlas ve ihsanını hayatının bütününe nakış nakış işlerse Peygamber(sav)‘ in miracının rayihalarını manen koklama şerefi ile müşerref olur.

Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlamızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et”  buyururken kamil imanın, dua ve tövbe adabının üzerinde dururken, Peygamber (sav) ise Allah’a ortak koşmayanların affedileceğini müjdeliyor.

Yaşam boyu türlü imtihanların içerisinde canı, malı, nefsi, evladı, makam ve mevki ile bu meşakkatli yolda Allah’ın rızasını kazanmayı arzulayan insanoğlunun ibadet, dua ve tövbeyle beraber gösterdiği sabrı, metaneti, feraseti ve basireti miracî yükselişine vesile teşkil edecektir. İnşallah...”

 

Şevket Başak Camii’nde idrak edilen bu kandil programı Türkçe, Kürtçe, Arapça Mevlid-i Şerifin yanında ilahiler kasideler, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı duayla tamamlandı.

Programın sonunda vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55