,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Mirac Gecesi Batman’da tüm camilerde dualarla idrak edildi

Mirac Gecesi Batman’da  tüm camilerde dualarla idrak edildi
Batman İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Miraç Kandili programı Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirildi. Camilerde namaz kılıp, dua eden halk, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle, gecenin manevi atmosferini yaşadılar.

Batman İl Müftülüğünce Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen programda cemaate seslenen İl Müftüsü Turgut Erhan “Cenab-ı Hak Peygamber efendimizi son peygamber olarak göndermiştir. Kıyamete kadar, gelecek olan insanlığa Kur’an’ın rehberliğinde iyi bir insan nasıl olur, onu örnek ve rehber olarak göndermiştir. Peygamberimiz gelmiş olduğu topluma ilk etapta aktarmış olduğu husus Allah’ın birliğidir, tevhid inancıdır. Yaratan, yaşatan, rızık veren bir tek ilah olduğuna insanları çağırmaktır, iman etmeye çağırmaktır ancak o güne kadar putlara tapan ve zulümden beslenen insanlar, evvela Peygamberimize karşı gelmekle kalmamışlar, en akla gelmeyecek zulümleri Peygamberimize yapmışlardır.” dedi.

Konuşmasının devamında Erhan “Peygamberimize ve inananlara ambargo uygulamışlardır. En büyük destekçisi olan amcası Ebu Talip ve Hazreti Hatice annemiz de vefat edince en büyük dayanaklarını kaybetmiştir. Beni bağırlarına basarlar mı diye Mekke’nin hemen yanı başında bulunan Taif’e gider. Taif’te insanlara İslamiyet’i anlatır, hakkı, adaleti doğruluğu, İnsanlığı ve insani değerleri anlatır ama buna karşı gelen taif halkı da maalesef Rasulullah’ı taşlayarak şehirlerinden çıkarırlar. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yine kederli bir şekilde Mekke’ye gelir. Mekke’de Ümmü Hani’nin evindeyken Cenab-ı Hakta Peygamberini İşte böyle bir gecede Mekke’den Mescid-i Aksa’ya, oradan da yüce katına kabul eder. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde İsra Suresinde ilk ayetinde bize bunu zikrediyor.” ifadelerini kullandı.

Peygamberimize Miraç gecesinde üç müjde verildiğini anımsatan Erhan “Bunlardan bir tanesi günde beş vakit namaz, ki o namaz müminin Miracı olarak nitelendiriliyor. Kulun da yüce yaradanla baş başa kalmış olduğu, ona en yakın olmuş olduğu an ve zaman dilimi namazdır. Namazdaki secde halidir. Yatsı namazından sonra okumuş olduğumuz Amenerresulu’nun son iki ayeti de Miraç gecesinde Müslümanlara verilen hediyelerdendir. Yine bir başka hediye Allah’a şirk koşmayan, Tevhid inancına iman etmiş Müslümanların cennete gireceği müjdesidir. İşte bu Miraç hadisesi Peygamberimize verilen bir mükafattır. Verilen hediyelerde Müslümanlara bir hediyesidir.” dedi.

Batman Müftülüğü Mevlithan ekibinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside, Kürtçe, Türkçe ve Arapça okudukları ilahilerle devam eden program, Müftü Erhan’ın yaptığı dua ve programa katılan halka verilen ikramlarla sona erdi.(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55