,
  • BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Miniklere taç giydirildi

Miniklere taç giydirildi
Batman'da Afacan Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arası 35 çocuğa aldıkları Kur’an-ı Kerim eğitimlerinden dolayı yıl sonu merasiminde diplomaları verilip taç giydirildi.

Batman'da hizmetlerini sürdüren Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV bünyesinde Kur'an eğitimi alarak hatmeden 28 öğrenci ile elifbayı bitirip Kur'an'a geçen 4-6 yaş arası 7 öğrenciye, düzenlenen merasimle diploma verilerek taç giydirildi.

Kur’an-ı Kerim’i öğretmek amacıyla başlatılan programda toplam 35 kız ve erkek çocuk 2 sınıf halinde eğitim gördü. Öğrencilere yıl boyunca süren eğitim programında Kur'an dersi verildi. Eğitimin sonunda Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 28 ve Kur’an-ı Kerim’e geçiş yapan 7  öğrenciye, hocalarının elinden  diploma verilerek taç giydirildi.

Aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda, yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de yer aldığı bir slayt gösterildi.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Peygamberimizin vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından ayet ve hadisler okundu. Minik öğrenciler tarafından seslendirilen ilahiler ve yapılan gösterimler sonrasında, hatim duası yapıldı.

Programın sonunda 35 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.

SAĞ-ÇEV gönüllüsü Şenay Coşkun, günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, SAĞ-ÇEV Afacan Çocuk Bahçesi, öğrencilere Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verdiklerini ve bu yıl içerisinde 35 çocuğa Kur'an'ı öğrettiklerini söyledi.

Coşkun, “Bu çocuklarımızdan 28’i Kur’an-ı Kerim’i hatmedip bitirdi. Diğerleri de Kur'an-ı Kerim'e geçiş yaptı. Bizler de bu vesileyle böyle bir program düzenledik. Allah’tan temennimiz, çocuklarımızın başarılarının devamını getirsin. Bir yıllık eğitim sürecinde Kur'an eğitiminin yanında siyer, fıkıh, ahlak ve akaid dersleri de verildi,  ayrıca Esma-ül Hüsna, küçük süreler ve hadisler ezberlenmeye çalışıldı.” ifadelerini kullandı.

Belge alan çocukların aileleri ise,   çocuklarına böylesi bir eğitim veren SAĞ-ÇEV hocalarına teşekkür ettiler.

Program sonrası konu hakkında bilgi veren SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Işık, "Bizler SAĞ-ÇEV olarak bu yıl üye ve gönüllülerimizin çocuklarına eğitim vermek amacıyla derneğimiz bünyesine açmış olduğumuz Afacan Çocuk Bahçesi'nde bir eğitim programı yaptık. Üye ve gönüllülerimi çocuklarını hafta içi günlerde bizlere teslim ettiler. Bir yıl boyunca kadın kollarımızdan bazı gönüllü hocalarla çocuklarımıza eğitim vermiş olduk. Verdiğimiz eğitim hem maneviyatları, hem de kültürel açıdan çocuklar üzerinde çok güzel gelişmelere vesile oldu."dedi.

Bir yıllık eğitimden sonra çocukları ödüllendirdiklerini söyleyen Işık, "Çocuklarımızı ödüllendirmek amacıyla derneğimiz bünyesinde eğitimlerini tamamlayan çocuklarımıza bir etkinlik organize ettik. Düzenlediğimiz etkinliğe öğrencilerimizin aileleri iştirak etti. Etkinlikte çocuklarımız, yıl içerisinde göstermiş oldukları başarılarını sergiledi. Ayrıca aileler çocuklarının bir yıl eğitim veren hocaların emeğini de görmüş oldular. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Ailelerden talebimiz, çocuklarını özellikle manevi ve kültürel açıdan geliştirmek için evde televizyona mahkum etmektense, en azından derneklerimizin düzenledikleri etkinliklere göndererek çocukları geliştirsinler. Toplam 35 öğrencimiz eğitim aldı. Aldıkları eğitimden sonra çocuklarımız için bir merasim düzenledik. Gösterdikleri başarılardan dolayı hocaları tarafından taçları giydirildi." şeklinde konuştu. (İLKHA)

miniklere-tac-giydirildi.jpg

miniklere-tac-giydirildi-001.jpg

miniklere-tac-giydirildi-002.jpg

miniklere-tac-giydirildi-003.jpg

miniklere-tac-giydirildi-004.jpg

miniklere-tac-giydirildi-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55