,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Minik Yusuf'un organları umut oldu

Minik Yusuf'un organları umut oldu
Mardin Kızıltepe ilçesinde kazada beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki minik Yusuf'un bağışlanan organları Diyarbakır ve Malatya'da tedavi gören 2 hastaya umut oldu.

Mardin'de beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları Diyarbakır ve Malatya'da tedavi gören 2 hastaya umut oldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi'nde evinin önünde otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan Yusuf Ölker (6), özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede hayatını kaybeden Ölker'in böbrekleri, ailesinin onayı üzerine bağışlandı. Bir böbrek Diyarbakır'a diğer böbrek ise Malatya'ya götürülerek, 2 hastaya verildi.

Yeğeninin organlarının başkası için umut olmasının kendilerini teselli ettiğini belirten Nasrullah Ölker, "Doktorla görüştüğümüzde beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Çocuğumuzun organlarını bağışlamak istedik. Bizim canımız gitti ama birkaç canı kurtarmak adına bunu yaptık. İnşallah bunun yaygınlaşması için vesile oluruz ve bölgemizde organ bağışı yaygınlaşır. Organ bağışının sevabı da var. Buna vesile olduğumuz ve organ bağışı için bölgede örnek olabileceğimiz için ailem adına onur duyuyorum. Her ne kadar bizden can gidiyorsa yaşatabileceğimiz kişilerin anne babaları sevinecek. Biz de bu sevince ortak olacağız. Bu organlar başka insanlarda hayat bulacağı için aynı anda hem teselli olacağız hem de onların sevinçlerine ortak olacağız." dedi.

"Hem üzülüyor hem seviniyorsunuz"

İpekyolu Hastanesi Beyin Cerrahı Doçent Dr. Cem Orhun, şunları söyledi: "Çocuk trafik kazası sonrasında ciddi şekilde beyin travmasıyla geldi. Gerçekten çok etkilendim. 6 yaşında bir çocuk ve bir ikizi var. O ikizi, kardeşi hakkında bilgi almaya geldi. Gerçekten çok dramatikti. İnsanın meslek hayatında gördüğü en üzücü şeylerden birisi de maalesef bunlar. Bir taraftan üzülürken bir taraftan seviniyorsunuz çünkü kaybetmiş olduğunuz bir hasta var. Diğer taraftan birkaç kişiye birden hayat veriyor. Organ bekleyen insanların umudu olduğu için Yusuf diğer insanlarda yaşayacak. Bu gerçekten hem benim için hem de yaşayanlar için büyük mutluluk olacak."

Orhan bağışı hususunda tavsiyede de bulunan Orhun, başkalarına umut olacağı için organ naklinin önemsenmesini istedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlusu Dr. Nurettin Ay, bu organ bağışının hastalar için umut olacağını ifade ederek, "Çocuktan böbreklerini alacağız. Ankara ekibi de gelip, kalbini alacak. İnşallah 3 kişi yeni bir hayata başlayacak. Trafik kazası olduğu için karaciğer biraz hasarlı. Ondan dolayı karaciğer diğer bölümler tarafından kabul edilmedi ama bizim açımızdan böbreklerde bir sorun yok. İnşallah 3 hasta fayda görecektir diye düşünüyoruz. Tabi, burada en büyük teşekkürü hak eden bu acılı günlerinde hasta yakınlarıdır. Bugünlerinde bile bu fedakârlığı göze aldılar. Bu inceliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi Anestezi Doktoru ve Organ Nakli Koordinatörü Kamuran Elçiçek, kalbin durumu nedeniyle Ankara'dan ambulans uçakla gelen ekibin kalbi almadığını, böbreklerin ise Diyarbakır ve Malatya'ya gönderildiğini belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55