,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi
​Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, bugün Malatyalılar ile buluştu. Tırı ziyaret eden Malatyalılar, biran kendilerini Kudüs’te hissettiklerini dile getirdiler.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul'da verilen ve çeşitli illeri dolaşan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı bugün Malatya’ya geldi.

Yeni Camii Meydanında (Soykan Meydanı) saat 10.00’da ziyarete açılan maketin çevresine Yetimler Vakfı'nca resim sergisi ve tanıtım stantları kuruldu. Yetkililer tarafından gelen ziyaretçilere bilgilendirmeler yapılıyor.

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi

Erkan Dönmez

Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı olarak Minia Kudüs tırını Türkiye’nin farklı şehirlerinde dolaştırdıklarını belirten Malatya Yetimler Vakfı Temsilcisi Erkan Dönmez, tırın bugünkü durağının Malatya olduğunu akşam saat 22.00’ye ziyaretçilere açık olacağını söyledi.

“Halkın teveccühü bizleri duygulandırıyor”

Dönmez, “Minia Kudüs tırımızı saat 10.00’dan itibaren Yeni Cami meydanında sergiledik. Kudüs bilincini halka aşılamak ve zalim israilin esareti altında bulunan Kudüs’ümüzü kurtarma amaçlı gençlerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ziyaretçilere broşürler dağıtarak, Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizin yaşadıkları esaret ve zulümleri anlatıyoruz ve israil mallarını boykot etmekle ilgili hazırlamış olduğumuz kitapları hediye ediyoruz. Halkın teveccühü gerçekten bizleri duygulandırıyor. Özellikle gençlerin Kudüs’e Kübbetüs Sahra’ya olan aşkı sevgisi gözlerimiz yaşartıyor. Kudüs davasını ve bilincini atlatmak için gece saat 22.00’ye kadar buradayız ve tüm halkımızı davet bekliyoruz” dedi.

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi

 Nuriye Kaçmaz

“Özellikle maketin Filistin toprağı kullanarak yapıldığını öğrendiğimde farklı duygular içerisine girdim”

Mescid-i Aksa maketini ziyaret ettiğinde biranda kendisini Kudüs’te hissettiğini söyleyen Nuriye Kaçmaz, “Buradan geçiyordum baktım ilgimi çekti gelip ziyaret ettim. Özellikle maketin Filistin toprağı kullanarak yapıldığını öğrendiğimde farklı duygular içerisine girdim. Orada büyük bir zulüm vardır. Müslümanların Kudüs davası konusunda birlik olmaları gerekir. Nasıl ki Kabe’yi ziyarete gidiyorsak Mescid-i Aksa’ya da gitmemiz lazım, çünkü orası bizim ilk Kıblegahımız. Bende gidip ziyaret etmeyi çok istiyorum inşallah nasip olursa ziyaret edeceğim. Mescid-i Aksa düşerse tüm Müslümanların birliği de düşer. Bundan dolayı Müslümanlar olarak sahip çıkmamız gerekir.” diye konuştu.

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi

Ramazan Karahan

“Kudüs’ü fetheden Hazreti Ömer (Radıyallahu Anhu) ile Selahaddin’i Eyyub-i Hazretlerini hatırladım”

Vatandaşlardan Ramazan Karahan, “Burası miracımız ve bütün dinlerin kutsal olduğu yerimizdir. Kudüs sadece Filistinlerin elinden değil, bütün Müslümanların elinden alınmış. Allah’tan (Celle Celaluhu) tekrardan aslına döndürmesini diliyorum. Buraya geldiğimde Kudüs’ü fetheden Hazreti Ömer (Radıyallahu Anhu) ile Selahaddin’i Eyyub-i Hazretlerini hatırladım ve Kudüs’le ilgili yaram deşildi.” diyerek Kudüs’e ve Mescid-i Aksaya olan sevgi özlemini dile getirdi.

​Minia Kudüs tırına Malatyalılardan yoğun ilgi

 Osman Nuri Ekici

“İçimiz kan ağlıyor ama elimizden bir şey gelmiyor!”

Hazreti Ömer ile Selahaddin’i Eyyub-inin Kudüs’ü fethettiğini hatırlatan Osman Nuri Ekici, “Daha sonra Avrupa devletleri oraya israil’i yerleştirdiler. Hem Filistinlilerin hem de tüm İslam aleminin başına bela oldular. Kudüs’e bütün dinlerin sahip çıkması lazım. Sahip çıkmadığımız için kafir israil orayı tahrip ediyor. Arap devletleri zaten İslam’dan çıkmış. Araplar Arap olsaydı, Kudüs bu hale gelmezdi. Filistin’de Müslümanların gördüğü zulüm dünyada dert edilmiyor. İçimiz kan ağlıyor ama elimizden bir şey gelmiyor. Allah tüm Müslümanlara yeniden bir fırsat, birlik ve beraberlik versin. Müslümanlar birleşecek ki Kudüs, Mescid-i Aksa tekrar özgürlüğüne kavuşsun. Bu kafir israil Müslümanlar tarafından mağlup edilecek ama biz görüp göremeyeceğimiz bilemiyoruz.  Avrupa Amerika herkes israil’e destek veriyor. Filistini bölük börcük ettiler. Allah Filistinli kardeşlerimize güç kuvvet versin ve Müslümanlara da akıl fikir birlik ve beraberlik nasip etsin.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55