,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mardin’de temaslarda bulundu

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mardin’de temaslarda bulundu
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu, 9 ilçedeki 61 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Bakan Selçuk’u Mardin Havalimanında Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat ve il protokolü tarafından karşılandı.

Valilik ziyareti

Bakan Selçuk ve beraberindekiler, ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Mardin ziyaretinin ve yapacakları faaliyetlerin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Bakan Selçuk, öğretmenler ve yöneticilerle ilin bütün eğitim meselelerini konuşmak, çeşitli istişarelerde bulunmak ve salgın dönemindeki eğitimin niteliği konusunda daha ileri çalışmalar yapmak için kentte bulunduklarını söyledi.

Bakan Selçuk, “Bu sene '23 Nisan kutlu olsun' ifadesi yerine, 'mutlu olsun' ifadesi, yani 23 Nisan'ın mutlu olması şeklinde bir değerlendirmemiz söz konusu. Öğretmenlerimizle, çocuklarımızla çok zengin faaliyetlerimiz olacak. Bunları da gün içerisinde görme imkânımız olacak. Yarın da yine hafta sonuna kadar da bu çalışmalarımız sürecek. Çocuklarımızın yine pencerelerden İstiklal Marşı'mızı söylemeleri, bayraklarımızı asmaları, camları süslemeleri ve onlarla beraber uzaktan eğitimde de olsa bazı faaliyetler yapmaları artarak devam edecek. EBA Televizyonu'ndaki çalışmalarımız, 23 Nisan kutlamaları da sürdürülecek. Ayrıca çocuklar için de bir özel küçük gazete çıkarıyoruz. Onu da ilan edeceğiz inşallah gün içerisinde. Faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş da birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'de, Bakan Ziya Selçuk'u ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını vurguladı. Bakan Selçuk daha sonra Vali Demirtaş ile görüştü.

Yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin açılışı yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, daha sonra yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin açılışı dolayısıyla Aziz Sancar Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde Türkiye'de eğitim sisteminin dünya eğitim sistemleri ile yarışması ve ileri noktalara taşınması için her türlü yolu ortaya koyup, gereğini yapmakla meşgul olduklarını söyledi.

Bunun için de bütün arkadaşlarıyla yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Selçuk, Mardin'in binlerce yıllık tarihi mirasına hak ettiği değeri verecek şekilde, eğitim yatırımlarının çok daha yukarıya taşınmasının, vazifelerinin başında geldiğini bildirdi.

9 ilçedeki 61 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Bakan Selçuk, “Bu açılış için Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde, bu ismin altında birleşmek ve burada bilimin yolculuğuna hep beraber hazırlanıyor olmak, çocuklarımızın çok daha güzel imkanlarda, ortamlarda bulunması için fırsatlar oluşturmak, çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda bir talimatı olmuştur. Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir bilim merkezi kurulması konusunda. Bunun da hayata geçmiş olması bizi ayrıca mutlu ediyor ve Mardin'deki BİLSEM öğrencilerimize çok daha yüksek kaliteli eğitim vermek için yeni fırsatlarımız oldu. Ben şimdiden emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BİLSEM açılışları sürüyor

Bugün 4. Bilim ve Sanat Merkezi'ni (BİLSEM) de kentte açtıklarını dile getiren Selçuk, “Okulların tamamının teknoloji imkanları ile buluşması, temiz, ferah ortamlar olması 61 okulumuzun açılışından da anlaşılacağı gibi gerçekten çok önemli. Öğrenci sayımızdaki artışla okul sayısındaki artışı kıyasladığımızda elbette daha iyi bir yerdeyiz. Ama ödevlerimiz var, daha çok çalışmamız lazım ve Mardin'e de özel çalışmamız lazım. Çünkü buranın gerçekten nüfus hareketliliği, buradaki ihtiyaçlar noktasında bazı özel gayretlere ihtiyaç var.” diye konuştu.

Suriyeli öğrenciler

Bakan Selçuk, “Mardin'de, Suriye'deki iç savaşın oluşturduğu göç dalgasından dolayı da bazı problemler elbette var, bunun farkındayız. 9 bin 813 Suriyeli ve yabancı uyruklu öğrencimiz çeşitli okullarda şu anda öğrenimlerine devam ediyorlar.” dedi.

Suriyeli Çocukların Türkiye Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında destek verdiklerini belirten Selçuk, Suriyeli çocukların eğitiminin nitelikli bir şekilde sürmesine gayret ettiklerini bildirdi.

61 eğitim yatırımının açılışını yapıldı

Bakan Selçuk, daha sonra beraberindekilerle kurdele keserek 61 eğitim yatırımının açılışını yaptı.

Törene, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat da katıldı.

Ziyaretler basına kapalı devam etti

Bakan Selçuk, daha sonra Mardin Anadolu Lisesi ile AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. Görüşmeler basına kapalı yapıldı. Bakan Selçuk, son olarak Mardin Masal Evi açılışının gerçekleştirdi ve Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55