,
  • BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Millet Kıraathanesi "uçakta" hayat buldu

Millet Kıraathanesi "uçakta" hayat buldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan "Millet Kıraathanesi" Kastamonu'da da hizmet vermeye başladı.

Kastamonu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan Millet Kıraathanesi'ni "uçakta" hayata geçirdi.

Aktekke Mahallesi’nde bulunan uçakta hizmet verecek olan kıraathane ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocukların Millet Kıraathanesi’ne ve havacılığa olan ilgilerini artırmak için uçak konsepti ile hayata geçirdiklerini söyledi.

Kıraathanenin saat 08.30 ila saat 23.00 arasında hizmet verdiğini söyleyen Babaş, “Bu bölge Aktekke Mahallesi, yani eski Kastamonu’nun merkezlerinden biri. Buraya çevre düzenlemesi yaptık ve güzel bir uçak konseptinde Millet Kıraathanesi’ni burada oluşturduk. Müthiş bir halk teveccühü var. Bayanlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız buraya geliyorlar. Halkımız çok beğendi. Daha da geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“Önemli olan gençlerin kitapla buluşması”

Millet Kıraathaneleri’nde önemli olanın özellikle gençlerin kitapla buluşması olduğunu vurgulayan Başkan Babaş şunları söyledi;

“Burada önemli olan gençlerimizin kitapla buluşması, birbirleriyle arkadaşlıklarını pekiştirmesi, topluma entegre olması, mahalle kültürüyle birleşmesi gibi çok çok nedenlerle bu kıraathaneyi oluşturduk. Önümüzdeki günlerde yanına bir bina daha yapacağız ve orayı da bilim merkezi şeklinde gençlerimize sunacağız. Bu bölge halkımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ilgi odağı haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde buradaki ikramlar sosyal proje olarak tarafımızdan karşılanmaktadır. Biz de gerçekten projenin böyle verimli olduğunu gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Burada kitap okunmasını, günlük gazetelerin okunmasını, geleceklerine yönelik fikir alışverişinde bulunulmasını, geleneksel masa oyunlarının oynanmasını tavsiye edebileceğim mükemmel bir sistem olduğunu düşünüyorum ve uygulamaya başladık. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de geleceğin teminatı olan gençlerin sosyal aktivitelerini doğru yolda yapmalarını sağlamak. Hayırlı olacağına inanıyorum. Millet Kıraathanelerini ilgi odağı haline getirmemiz lazım. Gençleri buraya çekmemiz lazım. Çekim gücü olması lazım. En iyi ilgi çekici durumlardan birisi de uçak konseptiydi. Gerçekten de çok ciddi manada ilgi var. İnsanlarımızın çoğu hem içindeki konsepti merak ediyorlar hem de buraya gelenler için de mükemmel bir proje. Uçağa çok ilgi var. Bu bölge de Kastamonu’nun her yerinden görülebilen bir bölge.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55