,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

​"Millet Bahçesinin bir köşesine Cuma Camii yapılacak"

​"Millet Bahçesinin bir köşesine Cuma Camii yapılacak"
​Gaziantep mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yıkılacak stadyumun yerine “Millet Bahçesi” yapılacağını ve bahçenin köşesine de güzel bir Cuma Camii’nin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Gaziantep mitingine katılarak vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te bir Selatin ve Cuma Camii’sinin olmadığını belirterek, kentte yıkılacak olan ve yeri ile ilgili büyük tartışmalara neden olan stadın yerine millet bahçesi yapılacağını, bahçenin köşesine de bir Cuma Camii yapılacağını ve çalışmaların bir an önce başlatılması talimatını verdi.

Gaziantep'in eski stadyumu Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine bir dünya projesi yapılacağını belirten Erdoğan, “Eski Kamil Ocak Stadyumunun yerine Millet Bahçesi yapılacak. Bahçenin bir köşesine de güzel bir Cuma Camii yapılacak.”dedi.

Camiyi yaptıracak hayırsever Abdulkadir Konukoğlu'ndan söz alan Erdoğan “Bir an önce başlayalım” diyerek söz konusu caminin Gaziantep'e ve Türkiye'ye yakışacağını belirtti.

Gaziantep’te bir Selatin ve Cuma Camii’sinin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski stadın yerini ‘Millet Bahçesi’ yapıyoruz. İnşallah bunun yanında bu bahçemizle birlikte buraya bir de güzel bir cami yapacağız. Camimizin finansörünü bulduk. Bir an önce başlamamız lazım. Bir an önce inşallah bu ‘Millet Bahçe’mizin güzel bir köşesine de camimize kondurarak, çünkü bir selátin cami, bir cuma cami maalesef Gaziantep'te yok. Şimdi inşallah bunu orada yapmak suretiyle Gaziantep'in şanına yakışan bir camiyi inşallah gerçekleştireceğiz.”ifadelerini kullandı.

Projenin dünyaya geçecek bir proje olduğunu belirten Erdoğan, “Konukoğlu ailesi dünyaya geçecek projeyi yapacak. Bu dünyada bir numara olacak. Gaziantep'e de Türkiye'ye de yakışır.”diyerek “Millet Bahçesi”nin taslak projesinin videosunu izletti.

Hatırlanacağı üzere, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, yıkılacak stadyumun yerine cami yapılmasını defalarca talep ettiklerini hatırlatarak, Cuma Camii’nin temelinin çoktan atılması gerektiğini ve bir an önce cami inşaatına başlanılması gerektiğini söylemişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55