,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Mil-Diyanet Sen'den RTÜK'e ziyaret

Mil-Diyanet Sen'den RTÜK'e ziyaret
Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’ün RTÜK'ü ziyaret ederek Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Mil-Diyanet Sen' in uzun zamandır kamuoyu ile paylaştığı "Diyanet RTÜK'te olmalı ve RTÜK içinde "Ahlak Denetim Kurulu" kurulmasına ilişkin proje hakkında Rtük Başkan yardımcısı İbrahim Uslu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gül, yapmış olduğu ziyarette, televizyon dizilerinde toplumu ifsad eden gençliği olumsuz anlamda etkileyen ahlaksız diziler ve programlar konusunda RTÜK'ün daha aktif ve caydırıcı kararlar alması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Yapılan görüşmede özellikle son günlerde yayınlanan sabah ve akşam kuşağı programlarındaki aile mahremiyetini çiğneyen ve ayaklar altına alan programlara ilişkin hususların değerlendirildiği ifade edildi. Yapılan ziyarette, Türkiye’de son yıllarda ciddi manada ahlaki ve manevi bir çöküşün yaşandığına dikkat çekilirken, halkın dizi ve eğlence programlarıyla ahlaksızlığa maruz kaldığına vurgu yapan Sayın GÜL, aile yapısına büyük zarar veren dizi ve programların ardı arkasının kesilmediğini söyledi.

“TV programları toplumsal yapımızı tehdit eden birer bataklığa dönüştü” Ahlaksız yaşamların zihinlerde normalleştirilmeye çalışıldığını hatırlatan Celaleddin Gül, “TV kanallarının reyting yarışı kızıştıkça, aile yapısına yönelik tehlike de büyüyor. RTÜK'e yapılan şikâyetlere rağmen ardı arkası kesilmeyen bazı televizyon dizi ve eğlence programları, milletimizin aile yapısının temelini yıkmaya devam ediyor. TV programları ahlaksızlığa ve gayri meşru hayat tarzına özendiren, toplumsal yapımızı tehdit eden birer bataklığa dönüştü.” dedi.

“Bu dizi ve programlar aile kurumunu dinamitliyor” Çarpık ilişkilerin gösterildiği dizilerin her geçen gün arttığını ve aile yapısını dinamitlediğini belirten Gül, “Ahlaksızlığın had safhaya çıktığı bazı televizyon dizileri, ne yazık ki çocuklarımız için büyük bir tehlike arz ediyor. Fuhuş ve çarpık ilişkiler gibi ahlaksızlıkları sık sık veren bu dizi ve programlar, aile kurumunu dinamitliyor. "Gençler, her türlü kötülüğü dizilerden öğreniyor.” Görüşmede, televizyon yayınlarını denetlemekle görevli olan RTÜK'e vatandaşlardan şikâyet yağdığına dikkat çeken Gül, RTÜK'ün ahlaksız yayınlardan dolayı ceza uygulama yoluna nadiren gitmesi ise, tepkilere yol açtığının altını çizen Gül, ulusal kanallara baskı uygulanması ve bu tür dizilerin önüne geçilmesinin halkın bir talebi olduğu belirtildi.

mil-diyanet-sen-rtuk.jpg

Geçtiğimiz aylarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da son zamanlarda yayınlanan dizilerde evlilik dışı hayatın özendirildiğini belirterek tepki gösterdiği konuşmasını hatırlatan Gül, Erdoğan’ın tepkisine rağmen, kanallarda yayınlanan ahlaksız dizilere her gün bir yenisinin eklendiğini belirtti. Sosyal medyada bu tür dizilere tepki gösteren vatandaşların, yetkililerin bir an evvel etkili bir adım atmasını talep ettiğini dile getiren Gül, vatandaşların tepkilerinin dikkate alınmasını istedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri ve konumları ile ilgili de bilgi veren Gül, “Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat yasasında yapılacak bir değişiklikle, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun (d) fıkrasında yer alan ‘görevleri’ kapsamının, ‘radyo ve televizyon faaliyetlerini dini bakımdan inceleyerek yayınlanıp yayınlanamayacağına karar vermek ve denetlemek’ şeklinde genişletilmesi ve RTÜK yasasında yapılacak bir değişik bu sorunu çözmeye yetecektir dedi. Anayasa’mızın 633 sayılı kanunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın görev tanımı, Din İşleri Yüksek Kurulumuzun (d) fıkrasında yer alan görevlerinin yukarıda arz edildiği şekilde genişletilmesiyle, Diyanet’in Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) mutlaka bir üye ile temsil edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır dedi. Sayın Gül, Mayıs ayı içinde Rtük’te boşalacak üç üyenin yerine Ak parti, Mhp ve İyi Parti kontenjanından 3 üye verileceğini, bu üyelerin mutlaka İlahiyat veya Diyanet kökenli olması gerektiğini vurgulayarak, Ak parti, Mhp ve İyi Parti yöneticilerini bu teklifimize hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.

Gül ayrıca, RTÜK bünyesinde 'Ahlak Denetim Kurulu'nun' mutlaka kurulması gerektiğini vurgularken, son zamanlarda din, diyanet, dini değerlerimiz ve din görevlilerimizi alay konusu, komedi konusu yapan eğlence programlarına karşı daha sert yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55