,
  • BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Midyat'ta yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Midyat'ta yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Mardin'in Midyat ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kısa süreli yağış ve fırtına büyük maddi hasara yol açtı.

Midyat'ın Sivrice (Dalin) Mahallesi'nde etkisini gösteren fırtına, okul, sağlık ocağı ve bazı evlerin çatılarını uçurdu. Ağaçları kökünden koparan fırtına, arı kovanlarına zarar verirken, onlarca elektrik direğini de devirdi. Mahallede elektrik kesintisi ise sürüyor.

Mahalle sakinleri yaşadıklarını anlattılar.

Cami bahçesindeki ağaçların ve caminin su depolarının fırtına nedeniyle uçtuğunu belirten Sivrice Cami İmamı Halil Ağırman, "İki dakika içerisinde hortum gibi fırtına oldu. Evlerin çatıları uçtu. Caminin güneş enerjisi ve su deposu uçtu. Ağaçlar devrildi. Köyün içinde çok zarar oldu. Teller koptu. Bu da bir ibret ve imtihandır. Yani her zaman Allah’a yönelmek gerekiyor. Çünkü insan her zaman kendini unutuyor. Allah-u Teâlâ da bizi bu konuda bu şekilde uyarıyor." dedi.

Afif Altunkaya, "Dün akşam saatlerinde köyde büyük bir fırtına olmuş. Dün akşam geldik. Gerçekten büyük bir felaket gibiydi. Büyük bir gürültü kopmuş. Bugün baktık ki maddi hasar var. Ağaçlar, elektrik direkleri devrilmiş. Okul, sağlık ocağı ve evlerin çatıları uçmuş. Çok şükür can kaybı yok. En büyük tesellimiz budur. Yetkililerden bir an önce hasar tespiti yapılıp mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerden Ramazan Akkurt, "Fırtına, hortum gibi bir şey koptu. Arılarımız telef oldu. İnşaatımızın kalıpları uçtu. Ağaçlar ve direkler devrildi. Su depolarımız uçtu. Elektrik kesildi. 45 yaşındayım, böyle bir şey görmedim şu ana kadar. Yetkililer gelip mağduriyetimizi tespit etsinler ve gidersinler istiyoruz." şeklinde konuştu.  

Fahrettin Akay da "Dün yüksek bir ses geldi. Fırtına Mardin tarafından geliyordu. Kimse dışarı çıkamıyordu. Çocuklar korktu. Maddi hasar çok. Çok şükür can kaybımız yok. Damların üstünde hiçbir şey kalmadı." diye konuştu.

Zarar gören okulda incelemelerde bulunuldu

Öte yandan sabah saatlerinde çatısı zarar gören okulda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, şunları söyledi:

"Öğrencilerin zarar görmemesi için gerekli tedbirler alındı. Eğitim öğretime sorunsuz devam edilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili birimleri ile görüşüldü. Teknik ekip gün içinde gerekli tespitleri ve girişleri yapacaklardır. Hepimize geçmiş olsun." (İLKHA)

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55