,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Midyat’ta ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Midyat’ta ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
​Mardin’in Midyat ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Midyat’tan bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile mukaddes topraklara gidecek olan 44 hacı adayından oluşan kafile, ilçe müftülüğünün düzenlediği programla dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu uğurlama törenine 44 hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama programında açıklama yapan İlçe Müftü Vekili İdris Yıldırım, kutsal topraklarda yapılan duaların önemine değinerek, "Mardin’de ilk kafile 4. grubu buradan göndereceğiz. Mardin’de 1, 2, 3 ve 4 gruplar toplanacak. Bu kafilenin tamamı uçakla direk Cidde’ye gidecekler inşallah. Oradan da otobüslerle Mekke’ye gidip ibadetlerini yapacaklar. Allah’u Teâlâ daha önce gidenlere bir kez daha gitmeyi nasip etsin. Bizim gibi gitmemişlere de gitmeyi nasip etsin. Mukaddes bir yolculuktur. Hacılarımız kadar bizde heyecanlıyız. Çünkü onları uğurlama iş ve işlemlerini yürütme gibi sorumluluklarımız vardır. Bizde bu sorumlulukları en güzel şekilde yerine getirme çabası içerisindeyiz. Hacılarımız yolculuk esnasında ve havaalanlarında gidişlerde rahat olsunlar diye uğraşıyoruz. Allah'u Teâlâ’dan duamız, niyazımız haclarını kabul etmesidir. Bugünden itibaren Mardin’den ilk hacı kafilesini uğurluyoruz. Genel olarak Mardin’deki hacılarımız o kutsal beldelere uğurlamış olacağız. Rabbim haclarını en güzel ve rahat şekilde, makbul ve sıhhatli olacak şekilde yapıp dönmelerini nasip etsin." dedi.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal mekanlara yolculuk edecek olan hacı adayları heyecanlı oldukları görülürken bazılarının da gözyaşlarını tutamadı. Duygularını İLKHA ile paylaşan hacı adaylarından Ahmet Sağlam çok heyecanlı olduğunu belirterek, "İnşallah hacca gidiyoruz. Allah herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşatsın. Çok heyecanlıyım, herkes hakkını helal etsin. Allah herkesin nasibini oraya götürsün." şeklinde konuştu.

İkinci defa ve eşiyle birlikte gideceklerini söyleyen Hacı Şehmus Yenigün ise "2007’den beri umutla bekliyordum. Şu anda Allah’a çok şükür ismimiz çıktı. Eşimle beraber gidiyoruz. İnşallah o kutsal beldeleri ziyaret edeceğiz. Zaten gece-gündüz rüyalarımda görüyordum. Bütün İslam âlemine ve Türkiye’ye dua edeceğiz. Allah’a çok şükür." dedi.

Hacı kafilesinin kadın adaylarından Nuran Yenigün ise "Çok heyecanlıyım. Allah herkese nasip etsin. Allah yolumuzu açık etsin. Tüm İslam âlemine dua edeceğiz. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı

44 Hacı adayı ve 2 görevlinin bulunduğu kafile okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından gözyaşları içerisinde araçlarına binerek kutsal mekânlara doğru yolculuklarına başladılar.
(İLKHA) 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55