,
  • BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

MGK Bildirisi: Suriye’de devam eden terör saldırılarına karşı gereken tedbirler alınacak

MGK Bildirisi: Suriye’de devam eden terör saldırılarına karşı gereken tedbirler alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen MGK) olağan toplantısında, Suriye’de devam eden terör saldırılarına karşı gereken tedbirler alınacağına vurgu yapıldı.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda 2019 yılının güvenlik değerlendirmesinin yapıldığı, 2020 yılında meydana gelmesi muhtemel gelişmelerin ve bu kapsamda alınabilecek tedbirlerin müzakere edildiği belirtilerek Türkiye’nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Bildiride, “Türkiye’nin millî birlik ve beraberliği ile bekasını tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu” kaydedildi.         

Türkiye’nin; güney sınırlarını koruma, sınırları ötesindeki dost ve kardeş toplulukların güvenliğini sağlama, bölgede kalıcı istikrarın tesisine katkı verme konularındaki hassasiyetinin altı çizilen bildiride, “Ülkemizin, özellikle Suriye’de etkin olan devletler ile varılan mutabakatlara rağmen, İdlib başta olmak üzere Suriye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerimizi ve sivil halkı hedef almaya devam eden terör saldırılarına karşı gereken ilave tedbirleri alma konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulanmıştır” denildi.

“Libya’da tüm ülkeler kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi çabalarını desteklemelidir”

Libya’nın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunarak ülke sathında barış ve huzurun tesisi yönünde, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Millî Mutabakat Hükûmeti’nin desteklenmeye devam edileceğinin altı çizilen bildiride; tüm ülkeler kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi çabalarını desteklemeye davet edildi.

MGK Bildirisi’nde, Türkiye’nin, Akdeniz’deki hak ve menfaatlerinin yanında, Libya halkı ile olan 500 yıllık dostluğunun bir gereği olarak bu ülkede güven ve istikrarın hakkaniyete dayalı bir şekilde yeniden sağlanması hususunda, her alanda üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceği ifade edildi.

Açıklamada şunlara yer verildi: “ABD ile İran arasındaki gerginlikten duyulan endişe dile getirilmiş, barış ve istikrarın korunması için taraflara yapılan sağduyu ve itidal çağrısı tekrarlanmış; başka ülkelerin iki aktör arasında çatışma alanı hâline getirilmesinden kaçınılması gerektiği kaydedilmiştir.”

Somali’de gerçekleştirilen ve aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan terör saldırılarının lanetlendiği bildiride, “Dost ve kardeş Somali halkının yanında olduğumuz bir kez daha teyit edilmiş; huzur, güven ve refah ortamının tesisi yönündeki desteğimizin sürdürüleceği ifade edilmiştir” denildi.

ABD Yönetimi’nin yayımladığı planın, Filistin ve Kudüs’e yönelik işgal, yıkım ve baskı politikalarını meşrulaştırmayı hedefleyen bir “ilhak planı” olduğu vurgulanan bildiride, çözümün ancak 1967 sınırları esas alınarak başkenti doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve bitişik bir Filistin devletinin kurulması ile mümkün olduğu belirtildi.

Bildiride, Elazığ ve Malatya illerinde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depreme müteakip alınan tedbirler ve arama-kurtarma faaliyetleri hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu, bu bağlamda Türkiye’nin afete hazırlık çalışmaları yeniden değerlendirildiği ifade edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55