,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

Mevlid Kandili'nde Diyarbakırlılar camilere akın etti

Mevlid Kandili'nde Diyarbakırlılar camilere akın etti
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifinin 1451'inci yıldönümü dolayısıyla Mevlid Kandili'ni idrak etmek üzere camilere akın eden Diyarbakırlılar, düzenlenen programlarla gecelerini ihya etti.

 

Mevlid Kandili münasebetiyle camilere akın eden Diyarbakırlılar, düzenlenen program kapsamında Kur’an-ı Kerim, mevlid, ilahi ve kasideler dinledi.

Akşam namazını müteakiben çoluk-çocuk, kadın erkek cami yolunu tutan Diyarbakırlılar, yatsı namazını cemaatle kıldı.

Yatsı namazı sonrası başlayan Mevlid Kandili programı kapsamında Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahi ve kasideler seslendirildi.

"Eğer aramızda şefkat, merhamet ve kardeşlik varsa Nebi-i Ekrem'in cehd ve gayreti sayesindedir"

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in insanlık için büyük bir nimet olduğunu belirterek eşsiz bir şahsiyet olduğuna vurgu yaptı.

Mevlid Kandili'nde Diyarbakırlılar camilere akın etti

Peygamber sevgisini gönüllere nakşetme gayretiyle çalışmalarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın misyonuna değinen Akgönül, "Bizler Peygamberin değerini anlıyor ve idrak ediyoruz, dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde onu hatırlıyor, kalbimizin en derinliklerinde ona olan muhabbetimizi haykırıyoruz. Peygamber aşkını her tarafa yaymak için çaba gösteren Peygamber Sevdalıları Vakfımız var. Bu vakıf; peygamber sevgisini, ahlakını ve mesajını bütün gönüllere nakşedebilmek, toplumun her kesimine onun yolunu ve mesajını yayabilmek için gayret içerisindedir. Yaptığını faaliyet ve çalışmalarla Müslüman kardeşlerimizi peygamber Aleyhisselam ile buluşturma gayretindedir. Bizler peygamber sayesinde değerlerimizi almışız. Eğer aramızda şefkat, merhamet ve kardeşlik varsa bu mabetlerde bir araya gelme anlayışı varsa o Nebi-i Ekrem'in cehd ve gayreti sayesindedir." dedi.

"Bizler o nuru yakalamak adına böylesi geceleri fırsat biliyoruz"

Seslendirilen ilahi ve kasidelerin ardından cami cemaatine hitaben konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Ograş ise şunları söyledi:

Mevlid Kandili'nde Diyarbakırlılar camilere akın etti

"Peygamber Efendimiz hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12'nci gecesinde dünyaya gelmiştir. Arapça'da Rebiülevvel ilkbaharın ilk ayı demektir. Bahar gelince hepimizin gözleri, gönülleri ve çehresi şenlenir, gönülleri hoş olur. Efendimiz miladi takvime göre de Nisan ayının 20'sinde dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla İslam aleminin birçok beldesinde nisan ayında da Rabbim nasip ederse elimizden geldiğince aynı etkinlikleri yapmaya çalışacağız. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem 571 yılında dünyaya gelmiş, 610 yılında ise ilahi mesajlarla dünyamıza bir fiil manevi anlamda bir nur olmuştur. Bizlerde o nuru yakalamak adına böylesi geceleri fırsat biliyoruz."

Kandil gecelerini farklı lanse edenlere ithafen konuşan Ograş, "Malumunuz ifsat ehli olan emperyal güçler özellikle içimize de belli fitne tohumları atarak 'Peygamber zamanında böylesi geceler yoktu' diye söyleniyorlar. Bazı geceler Kur'an-ı Kerim'de zikredilmiş, bazı kandillerde ashabın mutluluklarını paylaşmak adına yaptıklarını görürüz ve bazı gecelerde ulama ve otorite ehli olan şahsiyetlerin adetleri gereği bu gecelerimizi ihya edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Allah'ın rızasını kazanmak için yapılan amellerin ehemmiyetine vurgu yapan Ograş, "Bu tür geceler bizim için bir fırsattır. Bu Allah'a yaklaşmanın adıdır ve Allah'a ulaşmanın yolu neyse hepsine sımsıkı sarılacağız. Bu konuda fitnecilerin ve bozguncuların yaptığı oyunlara gelmeyelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55