,
  • BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Mevlid Kandili dolayısıyla 200 aileye gıda yardımı ulaştırıldı

Mevlid Kandili dolayısıyla 200 aileye gıda yardımı ulaştırıldı
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Batman İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), Mevlid Kandili dolayısıyla 200 yetim muhtaç ailenin yüzünü güldürdü.

Batman Umut Kervanı, Mevlid Kandili dolayısıyla yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Batman Umut Kervanı, muhtaç aileler yararına "Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla 5 gün süren bir kermes düzenlemiş, kermes gelirleriyle de Mevlid Kandili dolayısıyla muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, 200 yetim ve muhtaç aileye Mevlid Kandili münasebetiyle gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Işık, her zaman olduğu gibi yardımlarının aralıksız devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

video

"Bizler Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu yana daima fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmuşuz. İmkânlarımız dâhilinde yıl içerisinde çeşitli dönem ve zamanlarda gıda ve çeşitli yardımlarda bulunmuşuz."

Mevlid Kandili dolayısıyla yetim ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdüklerini aktaran Işık, "Bugün Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in doğumları münasebetiyle fakir ve muhtaçlara gıda kolisi dağıtmayı umut ettik. Bu anlamda bir çalışma başlattık. Bundan 15 gün önce bir kermesimiz oldu. Kermesimizden gelen gelirle gıda dağıtımı için gerekli malzemelerimizi aldık. Bugün itibarıyla bu mübarek gece hürmetine 200 aliye gıda kolilerimizi dağıttık. Gıda kolimizin içinde temel insani ihtiyaçlar olan yağ, şeker, çay, makarna, bulgur, pirinç, salça ve benzeri gıda ürünleri bulunmaktadır. Kolilerimiz 100 TL değerindedir." dedi.

"Mübarek gün ve gecelerde eski gelenekleri hatırlatalım istedik"

Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlayan Işık, "Özellikle bu günü seçmemizin nedeni küçüklüğümüzden beri toplumumuz içerisinde büyüklerimiz, bu mübarek gün ve geceler hürmetine aldıkları bir şeylere üzerine bir mevlid okuyup kendi komşularına ve akrabalarına dağıtırdı. Ancak günümüz şartlarında bu güzel gelenek neredeyse tamamen kalkmış durumdadır. Biz istiyoruz ki toplumda İslami olarak bildiğimiz bu tür gün ve gecelerde tekrardan bunları ihya etme anlamında toplumumuza bu gelenekleri tekrardan hatırlatalım. Bu konuda bize yardımda bulunan tüm hayırseverlerden Allah (Celle Celaluhu) razı olsun."   ifadelerini kullandı.

Kendilerine yardım yapılan muhtaç ailelerden Fatima Aslan, Samire Özdemir ile Hasine Turan, Umut Kervanı'na teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55