,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Mevlid etkinliğine katılan Arakanlı duygularını paylaştı

Mevlid etkinliğine katılan Arakanlı duygularını paylaştı
Peygamber Sevdalıları Platformunun Batman’da düzenlemiş olduğu “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” Mevlid etkinliğine katılan Arakanlı Muhammed Mahib Howladar, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün Batman’da düzenlenen etkinliğe Arakan’dan katılan Muhammed Mahib Howladar, binlerce Peygamber sevdalısını bir arada görmenin apayrı bir duygu olduğunu söyledi.

Bangladeş’te bulunan İhsan, Eğitim ve Hizmet Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu söyleyen Howladar, kendilerini böylesi bir etkinlikte buluşturdukları için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür etti.

Peygamber Sevdalılarıyla birlikte Mevlid vesilesiyle Arakan’da binlerce kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıldığını belirten Howladar, "Arakan’lıyım ve bu Mewlid etkinliğine Bangladeş’ten katıldım. Bangladeş’teki İhsan, Eğitim ve Hizmet Derneği Başkan Yardımcısıyım. Oradaki Arakanlı mültecilerle çalışıyorum. Buradaki Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim-Der dernekleriyle çalışıyorum. Son iki hafta öncede Peygamber Sevdalılarıyla birlikte Arakan kamplarında 4-5 tane kuyu açtık. Avrupa Yetim-Der ile Arakan kamplarındaydık. Oradaki insanlara hediye olsun diye Peygamber Sevdalılarıyla beraber Mewlid vesilesiyle her gün sıcak yemek çıkarttık. 2-3 aydan bu yana sıcak yemek dağıtımı yapılıyor hala devam ediyor. Peygamber Sevdalısı insanların vesilesiyle elhamdülillah her gün binlerce kişi sıcak yemekten faydalanıyor.” dedi.

“O’nun aşkı ve muhabbeti bizi buraya getirdi”

Resulullah’ı her şeyden daha çok sevmedikçe tam iman etmiş olamayacaklarını söyleyen Howladar, bu yüzden Hazreti Peygamberi çok sevdiklerini ve kendisini Mewlid etkinliğine getiren şeyin O’nun aşkı ve muhabbeti olduğunu vurguladı.

Howladar, "Bugün de Peygamber Sevdalılarının düzenlediği bu buluşmaya Arakan’dan geldik. O’nu anma programı, Siyer-i Nebi… Resulullah Aleyhisselamın bir sözü var, Hazreti Ömer’e soruyor Ya Ömer sen en çok kimi seviyorsun? Anne, babanı, yoksa eşini mi? Resulullah Aleyhisselatuvesselam da buyuruyor 'beni herkesten daha çok sevmedikçe tam iman etmiş sayılmazsınız.' Biz de elhamdülillah Resulullah’ı çok seviyoruz. O’nun aşkı ve muhabbeti bizi buraya kadar getirdi.” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar insanı Resulullah için birada görüp de duygulanmamak elde değil”

Mewlid etkinliğini ilk defa gördüğünü, çok duygulandığını ve binlerce insanı Peygamber etrafında görüp de duygulanmamanın elde olmadığını söyleyen Howladar, duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti:

"Hamdolsun O’nu anma programına geldik. Peygamber Sevdalısı binlerce kişiyi bir arada görmek çok ayrı bir atmosfer. Gerçekten çok güzel bir ortam, mutlu oldum. Bu vesileyle elhamdülillah imanım daha da arttı. Böyle bir meydanı bize tanıtan, gösteren Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir meydan görüyor ve böylesi bir etkinliğe katılıyorum. Bu kadar insanı Resulullah için birada görüp de duygulanmamak elde değil. Yani içimden o kadar mutluyum ki mutluluktan konuşamıyorum. Gördüğünüz gibi her söz de biraz zorlanıyorum bu sevinçten ve heyecandan dolayı. Hamdolsun çok mutluyum.”  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55