,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Mevlid etkinliği büyük bir coşku ile başladı

Mevlid etkinliği büyük bir coşku ile başladı
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü, düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in dünyaya teşrifinin 1448’inci yıl dönümü münasebetiyle yeni Otogar yanındaki Mevlid Alanında düzenlediği  “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" adlı program, on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı. 

Düzenlenen etkinlik öncesi öğle namazı vakti girdiği için alanda ezan okunarak cemaatle namaz kılındı.

Yunus Emiroğlu ve Mustafa Tufan’ın sunduğu  “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı dev etkinlik, saat 13.30’da başladı. İlk olarak Suriye Hafızlarından Vaiz Şeyh Münir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor. 

Özellikle kadınların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve selam senin üzerine olsun ya Resulallah" nidası arşa yükseliyor.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlidin okunması için mevlidhanlar; Nezir Güler, Nurullah Yavuz, İkbal Oğur ve Veysi Hiçyılmaz platformdaki yerini aldı.

Mevlithanların okuduğu mevlid ile etkinlik devam ediyor. Okunan maneviyat dolu mevlid ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl Başkanı Davut Şahin, il, ilçe teşkilatları tam kadro katıldı.

Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için kurulan tribünde; ayrıca çok sayıda âlim, İslami cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri de hazır bulundu.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı şu dakikalar okunan mevlid ile kendilerinden geçmiş durumda. Özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu. 

Mevlidin okunması sırasında 72 tane güvercin uçuruldu.

Program, ilahi faslı için platforma gelen Özlem Ajans sanatçıları M.Ali Oğuz, Ömer Güneş ve Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun okudukları ilahi ve ezgilerle devam ediyor. 

“Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku ve heyecanla durmadan devam ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55