,
  • BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Meteorolojiden yağış ve kar uyarısı

Meteorolojiden yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kütahya, Manisa, Uşak ve Denizli sağanak ve yer yer gök gürültülü, Batı ve Orta Akdeniz'in Torosların kar yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kütahya, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı ve Orta Akdeniz'in Toroslar Mevkii'nin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Balıkesir'in batısı, Çanakkale’nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun iç kesimlerinde güney ve güneybatılı (Lodos) rüzgarla birlikte 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Balıkesir'in batısı, Çanakkale’nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, fırtınanın oluşturabileceği hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA
 

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin (Bilecik hariç) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batı kesimleri ve Çanakkale il merkezinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 13°C

Çok bulutlu, güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, il genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 11°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat)

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla; Kütahya ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyıları ve İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kıyı kesimlerde fırtına (80-100 km/saat), iç kesimlerde kuvvetli (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 4°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

IZMIR °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MANISA °C, 10°C

Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MUĞLA °C, 8°C

Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz bölümünün sağanak yağışlı, Toroslar Mevkii'nin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BURDUR °C, 6°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HATAY °C, 9°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKSARAY °C, 4°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ANKARA °C, 3°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

CANKIRI °C, -1°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 6°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DÜZCE °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

ARTVİN °C, 1°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

TRABZON °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ELAZIĞ °C, -3°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, -7°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, -8°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, -2°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege ve Güney Ege’de kuvvetli fırtına, Doğu Karadeniz ve Marmara’da fırtına, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz’in batısı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinde doğusu güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa),sabah saatlerinden doğusu doğu, öğle saatlerinde geneli güneybatı, akşam saatlerinden itibaren geneli güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde batısı güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinde batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 3,0m, doğusunda 3,5 ila 4,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle saatlerinde geneli 6 ila 8 (50-75 km/sa); güneyi 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam saatlerinde 5 ila 7 (4-60 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden itibaren geneli güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde kuzeyi güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde kuzeyi güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m, öğle saatlerinden itibaren 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz’in batısı sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55