,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı
Meteoroloji; Marmara, Ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Kütahya ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (21 – 50 kg/m2), Mersin çevreleri, Adana’nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yurdun batı bölgelerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (21 – 50 kg/m2), Mersin çevreleri, Adana’nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 1°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAKARYA °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerine kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadarı yağmur ve sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 5°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve ve karla karışık yağmurlu

MANISA °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadarı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'de kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Mersin çevreleri ve Adana'nın batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

ADANA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli, batı kesimlerde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 18°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 11°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 9°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

CANKIRI °C, 8°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR °C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KAYSERİ °C, 13°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar bölgenin kıyı kesimleri ile Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

BOLU °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı

DÜZCE °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

KARABÜK °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GİRESUN °C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 14°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKARİ °C, 7°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

SIIRT °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtına, Doğu Karadeniz’in açıkları, Güney Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğleden sonra 5 ila 7 (50-75 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (10-30 km/sa), gece kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, fırtına ve yağış anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğleden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğleden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzey ve batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, orta ve kuzeyi 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, gece kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) sabah saatlerinde doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu sabah 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağışta zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı14 Nisan 2024 Pazar 14:17
  • Bugün hava nasıl olacak?14 Nisan 2024 Pazar 00:20
  • Van Gölü'nde İnci kefali için av yasağı başlıyor13 Nisan 2024 Cumartesi 12:31
  • Bugün hava nasıl olacak?13 Nisan 2024 Cumartesi 00:37
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı12 Nisan 2024 Cuma 00:25
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı11 Nisan 2024 Perşembe 00:46
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı10 Nisan 2024 Çarşamba 00:59
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı09 Nisan 2024 Salı 01:34
  • Bugün hava nasıl olacak?08 Nisan 2024 Pazartesi 01:04
  • Bugün hava nasıl olacak?07 Nisan 2024 Pazar 00:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55