,
  • BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteoroloji açıklamasında; Ülke ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği; Kırklareli'nin kuzey kıyıları, İstanbul’un kuzey kesimleri, Hatay, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri, Ş. Urfa, Mardin, Siirt, Batman yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülke genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kırklareli'nin kuzey kıyıları, İstanbul’un kuzey kesimleri, Hatay, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri, Ş. Urfa, Mardin, Siirt, Batman, Van’ın kuzeyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli'nin kuzey kıyıları, İstanbul’un kuzey kesimleri, Hatay, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri, Ş. Urfa, Mardin, Siirt, Batman, Van’ın kuzeyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul'un kuzey ilçeleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

BURSA °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAKARYA °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

IZMIR °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

MANISA °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 21°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. bu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ESKISEHIR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARABÜK °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

GİRESUN °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genel olarak yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur, kuzeydoğusunun yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

HAKKARİ °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ş.Urfa, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Marmara’da fırtına; Batı Karadeniz ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde doğusu ile akşam geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz’de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle ve akşam saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatı, akşam kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıkları ile akşam geneli 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğleden sonra 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, akşam kıyıları kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 2 ila 4, yer yer 5 (40 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı, kıyıları kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55