,
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülke geneli birçok bölge ve kesimin sağanak ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde hissedilir (6 ila 12 derece) derecede olmak üzere ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 13°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 13°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 11°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SAKARYA °C, 12°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C

Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu

IZMIR °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 9°C

Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu

MANISA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün(Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 11°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinin hafif yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKSARAY °C, 9°C

Parçalı az bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu

ANKARA °C, 8°C

Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu

CANKIRI °C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra hafif yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

ESKISEHIR °C, 8°C

Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Çarşamba) bölge genelinin hafif olmak üzere yağmur, yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 6°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

DÜZCE °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

KARABÜK °C, 9°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak, Doğu Karadeniz'in 1500 m ve üzeri rakımlı yüksekleri ile yayla kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

GİRESUN °C, 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON °C, 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş ile Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, doğusunda zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, doğusunun yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAKKARİ °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

KARS °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 12°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde doğusu 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde doğusu yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece saatlerinde yer yer 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıkları 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Güney Ege açıkları 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu öğle saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, zaman zaman kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55