,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Meteoroloji'den yağış uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, birçok bölgenin yağmur ve sağanak yağmur şeklinde geçeceği, iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu sabah ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ile Şırnak ve Siirt’in doğusunda yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 Km/saat), Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (50-70 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ile Şırnak ve Siirt’in doğusunda kuvvetli rüzgarla birlikte yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, kar sürülmesi, buzlanma, tipi ve çığ riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI : Zirai faaliyetlerin ve seracılığın yapıldığı Marmara’nın güneyi ve Ege’nin iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR °C, 12°C

Parçalı bulutlu

BURSA °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ISTANBUL °C, 12°C

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C, 12°C

Parçalı bulutlu

IZMIR °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusunun ve bu sabah ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu çevreleri kar yağışlı

ÇANKIRI °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde kar yağışlı

KAYSERİ °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

KONYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARABÜK °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

SAMSUN °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

TRABZON °C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari ve Bitlis çevreleri, Van’ın güneyi ile Şırnak'ın doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğusunda, güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİNGÖL °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ELAZIĞ °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, sabah saatlerinde kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Genellikle yağmur ve sağanak, doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar, Siirt'in doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DIYARBAKIR °C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 7°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Sabah saatlerinde Batı Akdeniz'de fırtına; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde batısı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan, batısı güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde doğusu ile gece saatlerinde geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, akşam saatlerinden itibaren 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah ve gece saatlerinde güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75km/sa); Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu periyod boyunca kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m ,sabah saatlerinde batısı 3,5 ila 4,5m, Doğu Akdeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,25m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55