,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Meteoroloji'den yağış uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, birçok bölgede havanın karla ve karla karışık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, Amasya ve Isparta çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2); İzmir ve Aydın çevreleri, Isparta'nın güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yurdun batı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2); İzmir ve Aydın çevreleri, Isparta'nın güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BİLECİK °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu

BURSA °C, 9°C

Çok bulutlu, bugün (Salı) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

EGE

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75), Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu

DENİZLİ °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

IZMIR °C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Salı) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta'nın güney ilçeleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm.), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-75 mm.)olması beklenmektedir.

ADANA °C, 16°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Salı) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Salı) doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

KARAMAN °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS °C, 3°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

BOLU °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU °C, 6°C

Çok bulutlu, bugün (Salı) aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 11°C

Çok bulutlu, bugün(Salı) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Salı) sabah saatlerinde Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BAYBURT °C, 0°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN °C, -10°C

Parçalı bulutlu

ELAZIĞ °C, 6°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -4°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 3°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde hafif buzlanma ve don ile birlikte doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATMAN °C, 9°C

Az bulutlu

DIYARBAKIR °C, 8°C

Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz'in doğusu ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin kuzeyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı ile zamanla Batı Karadeniz geneli yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneydoğudan, sabah saatlerinde güneybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden itibaren batısı 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan, açıkları ile akşam saatlerinde güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege'nin kuzeyinde 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in batısı yer yer kuvvetli olmak üzere batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ile Doğu Akdeniz'in doğusunda 1,5 ila 2,5 m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı zaman zaman güneyden 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Batman'a özgü 6 ürün coğrafi işaretle tescillendi20 Nisan 2024 Cumartesi 17:36
  • Sera ürünleriyle birlikte sebze fiyatları düştü20 Nisan 2024 Cumartesi 11:56
  • Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı20 Nisan 2024 Cumartesi 01:06
  • Bugün hava nasıl olacak?19 Nisan 2024 Cuma 00:20
  • Bugün hava nasıl olacak?18 Nisan 2024 Perşembe 00:16
  • Bugün hava nasıl olacak?17 Nisan 2024 Çarşamba 01:23
  • Bugün hava nasıl olacak?16 Nisan 2024 Salı 00:16
  • Van Gölü'nde inci kefali için av yasağı başladı15 Nisan 2024 Pazartesi 11:04
  • Bugün hava nasıl olacak?15 Nisan 2024 Pazartesi 00:18
  • e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı14 Nisan 2024 Pazar 14:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55