,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Meteorolojiden uyarılar

Meteorolojiden uyarılar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, internet sitesinde toz aşınımı, kuvvetli fırtına, kar yağışı uyarısında bulundu.

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı; kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli fırtına; Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kar yağışı; Batı Akdeniz'de ise fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının güneybatılı akışlarla birlikte bu akşam saatlerinden itibaren Türkiye'nin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor.

Toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar başta güneybatı kıyılar olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımı sebebiyle, bu bölgelerde gerçekleşecek yağışların yer yer çamur şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde fırtına bekleniyor

Yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey, iç ve doğu bölgelerde rüzgarın güney ve güney doğu yönlerden kuvvetli ve fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de 50-80 km/sa olarak beklenen rüzgar hızının, yarın  akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de etkisini kaybetmesi, ancak İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde Pazar (27.01.2019) günü akşam saatlerine kadar 60-90 km/sa kuvvetinde etkili olması tahmin ediliyor.

Başta ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kar yağışı bekleniyor

Yarın Antalya'nın doğusunun yükseklerinde (1200 metre üzeri) görülecek kar yağışının; pazar günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 santim üzeri) olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konyayı birbirine bağlayan kara yollarında kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamlar ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Batı Akdeniz'de fırtına uyarısı

Batı Akdeniz'de rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinde batısında, akşam saatlerinde doğu kesimlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55