,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkat çekildi.

Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Kütahya, Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile gece saatlerinden itibaren İzmir, Kuzey Ege kıyıları, Aydın'ın kıyı kesimleri, Artvin ve Ardahan çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli kuzeyli rüzgârla birlikte 4 ila 10 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımı uyarısı!

Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin hafif olmak üzere yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah Kütahya çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren İzmir, Kuzey Ege kıyıları ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve kıyı kesimlerinde bu sabah saatlerinde yer yer toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında sabah saatlerinde yer yer toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeybatısının yer yer hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra bölge genelinin yer yer hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Artvin çevrelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla kuzeyinin çok bulutlu, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 23°C

Ankara: Parçalı, çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif yağmurlu 19°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu 13°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer hafif yağmur ve sağanak yağışlı 10°C

Manisa: Parçalı, yer yer çok bulutlu 24°C

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu 17°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer hafif yağmur ve sağanak yağışlı 11°C (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55