,
  • BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve sel uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve sel uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu ve şiddete bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklar hakkında tedbir çağrısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için kuvvetli yağışa bağlı oluşacak sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar hususlarında uyarılarda bulundu.

İstanbul'un ilçelerinde sel riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, "Yapılan son tahminlere göre İstanbul ilinin genelinde akşam saatlerinde başlayacak yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde, köprü, menfez, altgeçit vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir." denildi.

Bir başka uyarı, "Yapmış olduğumuz uyarılar doğrultusunda Balıkesir’in kuzey ilçelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar neticesinde Bandırma ilçesinde bu akşam 18:50’ye kadar 80 kg/m2 yağış meydana gelmiştir. Yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar yağışın etkisini sürdürerek, aşırı yağışa (toplamda 150 kg/m2 üzeri ) neden olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde belirtildi.

Zonguldak ve Bartın hakkında yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre, 14.09.2018 Cuma günü sabah saatlerinden sonra Zonguldak ve Bartın çevrelerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıracağı ve 15.09.2018 Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Şiddetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Bir diğer uyarı, "Yapılan son değerlendirmelere göre, 14.09.2018 Cuma günü sabah ve öğle saatleri arasında Düzce’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde bildirildi.

Bursa, Yalova ve İzmit için yapılan uyarı ise şöyle:

"Yapılan son tahminlere göre Bursa ilinin kuzey ilçelerinde, Yalova ilinde ve İzmit ilinin Karamürsel, Gölcük ve Gebze ilçelerinde taşkın riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde, köprü, menfez vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55