,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Amasya, Tokat, Artvin, Mardin ve Siirt çevreleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Afyonkarahisar'ın doğu, Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE -2°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 1°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ -2°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ 1°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

DENİZLİ -3°C, 7°C

Parçalı bulutlu

İZMİR 2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA -5°C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MUĞLA -3°C, 7°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

ADANA 0°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 2°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY -3°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 2°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Niğde ve Karaman çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

ANKARA -5°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde kuzey ve batı kesimleri kar yağışlı

ESKİŞEHİR -4°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

KAYSERİ -8°C, -3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif kar yağışlı

KONYA -9°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

BOLU -4°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DÜZCE 0°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU -6°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK 0°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Amasya, Tokat ve Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA -4°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SAMSUN 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT -5°C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

ERZURUM -14°C, -4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

KARS -10°C, -4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde kar yağışlı

MALATYA -9°C, -2°C

Parçalı bulutlu

VAN -10°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Mardin ve Siirt çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor. bekleniyor.

DİYARBAKIR -3°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP -3°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT -4°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

ŞANLIURFA -1°C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Tüm denizlerimizde fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, doğusu 4 ila 6, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar yer yer 7; Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar doğusu 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Batı Karadeniz'in batısı ile Doğu Karadeniz’in doğusu 3,5 yer yer 4,0 m; Görüş: Orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüş: Orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyi sağanak yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, açıkları 4,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzeyli yönlerden 5 ila 7, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar Antalya Körfezi yer yer 8; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar batısı yer yer 8; kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, yer yer 3,0 ila 4,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı14 Nisan 2024 Pazar 14:17
  • Bugün hava nasıl olacak?14 Nisan 2024 Pazar 00:20
  • Van Gölü'nde İnci kefali için av yasağı başlıyor13 Nisan 2024 Cumartesi 12:31
  • Bugün hava nasıl olacak?13 Nisan 2024 Cumartesi 00:37
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı12 Nisan 2024 Cuma 00:25
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı11 Nisan 2024 Perşembe 00:46
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı10 Nisan 2024 Çarşamba 00:59
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı09 Nisan 2024 Salı 01:34
  • Bugün hava nasıl olacak?08 Nisan 2024 Pazartesi 01:04
  • Bugün hava nasıl olacak?07 Nisan 2024 Pazar 00:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55