,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülke genelinin çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağışlı, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Bolu, Ordu, Tokat ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güney Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa, Denizli çevreleri, Antalya'nın doğusu, Isparta'nın güney kesimleri, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güney ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve fırtına (60-100 km / saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Güney Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Denizli çevreleri, Antalya'nın doğusu, Isparta'nın güney kesimleri, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında (İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat), İstanbul'un Avrupa yakasında yer yer tam fırtına( 80- 100 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 2°C, 3°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu

İSTANBUL 2°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ 0°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ 3°C, 7°C

Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yükseklerinde yağun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ 0°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İZMİR 4°C, 6°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KÜTAHYA -5°C, 0°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

MUĞLA -2°C, 6°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Antalya'nın doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA 5°C, 9°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA 7°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 2°C, 5°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

MERSİN 5°C, 12°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -7°C, 2°C

Çok bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 0°C

Çok bulutlu ve bu gece saatlerinde kar yağışlı

KAYSERİ -8°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

KONYA -2°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Bölge genelinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -2°C, 5°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE 1°C, 8°C

Çok bulutlu

KASTAMONU -5°C, 5°C

Çok bulutlu

ZONGULDAK 2°C, 7°C

Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA -2°C, 6°C

Çok bulutlu

SAMSUN 3°C, 10°C

Çok bulutlu

TOKAT -7°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

TRABZON 4°C, 10°C

Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ERZURUM -13°C, -4°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

KARS -14°C, -4°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA -9°C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

VAN -6°C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR -3°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

GAZİANTEP -5°C, 1°C

Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİİRT -1°C, 3°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

ŞANLIURFA -1°C, 4°C

Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ile Ege'de tam fırtına, Doğu Akdeniz'de fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, doğusu güneybatı 3 ila 5, sabah saatlerinden itibaren geneli kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, batısı 6 ila 8, zamanla 8 ila 10, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m, batısı 4,5 ila 5,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, sabah saatlerinden sonra 6 ila 8, zamanla 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle saatlerinden sonra 4,5 ila 5,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, sabah saatlerinden sonra 6 ila 8, zamanla 8 ila 10, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 6 ila 8, zamanla 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 4,5 ila 5,5m yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 4 ila 6, yer yer 7, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, güneyi güneybatıdan 4 ila 6, sabah 5 ila 7, yer yer 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusu sabah 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Batman'a özgü 6 ürün coğrafi işaretle tescillendi20 Nisan 2024 Cumartesi 17:36
  • Sera ürünleriyle birlikte sebze fiyatları düştü20 Nisan 2024 Cumartesi 11:56
  • Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı20 Nisan 2024 Cumartesi 01:06
  • Bugün hava nasıl olacak?19 Nisan 2024 Cuma 00:20
  • Bugün hava nasıl olacak?18 Nisan 2024 Perşembe 00:16
  • Bugün hava nasıl olacak?17 Nisan 2024 Çarşamba 01:23
  • Bugün hava nasıl olacak?16 Nisan 2024 Salı 00:16
  • Van Gölü'nde inci kefali için av yasağı başladı15 Nisan 2024 Pazartesi 11:04
  • Bugün hava nasıl olacak?15 Nisan 2024 Pazartesi 00:18
  • e-Tebligat ile 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı14 Nisan 2024 Pazar 14:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55