,
  • BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Afyonkarahisar’ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile yarın zamanla bölge genelininb aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, yarın Tekirdağ, ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın bölgenin güney ve batısında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 6°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 7°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 6°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ 8°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kıyı kesimlerde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölge genelinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

DENİZLİ 6°C, 13°C

Çok bulutlu, yarın yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 11°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

MANİSA 8°C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 7°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, yarın Batı Akdeniz'de kuvvetli ve fırtına(50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 6°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HATAY 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 9°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile yarın güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA 0°C, 10°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ÇANKIRI -3°C, 9°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 2°C, 11°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere yağmurlu

KONYA 1°C, 14°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.

BOLU 0°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE 4°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU -4°C, 8°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK 7°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.

AMASYA 0°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 5°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

TOKAT -1°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 5°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ERZURUM -11°C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS -16°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA -1°C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN -10°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR -5°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 2°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT -1°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 4°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Kuzey Ege ile Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5, Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8, yer yer 9, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, kuzeyi öğle, güneyi akşam saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7, sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8, yer yer 9, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, sabah 5 ila 7, yer yer 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, sabah 3,0 ila 4,0m, batısı yer yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55