,
  • BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu,nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey,iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimler Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 4°C

Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu, il geneli aralıklı kar yağışlı

KIRKLARELI °C, 0°C

Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif yağmurlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

IZMIR °C, 8°C

Çok bulutlu

MANISA °C, 6°C

Çok bulutlu

MUĞLA °C, 4°C

Çok bulutlu, hafif yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin kar yağışlı, kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 11°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BURDUR °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, -2°C

Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde kuzeyi ile gece saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

CANKIRI °C, -2°C

Çok bulutlu ve bu gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ESKISEHIR °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Karabük ve Kastamonu dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

BOLU °C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DÜZCE °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTVİN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAMSUN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TRABZON °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların bugün (Pazartesi)Hakkari ve Şırnak'ın doğu çevrelerinde, yarın (Salı) sabah saatlerinde Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışı geçecek. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, -1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

IĞDIR °C, 5°C

Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu

KARS °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; Yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SIIRT °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’nin kuzeyi ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’de fırtına; Batı Karadeniz, gece saatlerinde Marmara, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısı ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde doğusu ile akşam saatlerinden itibaren batısı 7 (60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinde batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde geneli batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0ila 2,0m, sabah saatlerinden Batı Karadeniz’in doğusu ile akşam saatlerinden itibaren batısı 2,0 ila 3,0m, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinden itibaren 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi ile açıkları aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden itibaren güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuzeyi 8 (75 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerine kadar güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/sa), akşam saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde Güney Ege’de 2,0 ila 3,0m, akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege’nin kuzeyinde 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde kuzeyi 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi güneydoğudan 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, gece saatlerinde yer yer 1,0m, Görüş: İyi yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55