,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz’de beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun güney ve doğusunun yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’e yoğun kar uyarısı!

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğüne göre, Giresun, Rize, Artvin ve Trabzon’da akşam saatlerinden itibaren etkili olacak yoğun kar yağışının yüksek kesimlerde yer yer 20 santimetrenin üzerinde örtü yapması bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksama, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Bölgelerde hava durumu:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, güney kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Antalya'nın doğu çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Aksaray çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerinde yağmur, zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don görüleceği bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Iğdır ile ilk saatlerde Bingöl çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu:

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19°C

Ankara: Parçalı bulutlu 5°C

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10°C

Erzurum: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 1°C

Hatay: Parçalı ve çok bulutlu 15°C

İstanbul: Az bulutlu 13°C

Konya: Parçalı ve çok bulutlu 6°C

Manisa: Az bulutlu 11°C

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 8°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 6°C 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55