,
  • BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden kar yağışı, rüzgar ve çığ riski uyarısı

Meteorolojiden kar yağışı, rüzgar ve çığ riski uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, birçok bölge ve il çevresinin sağanak yağışlı, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere bu akşam Erzurum, Muş’un kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yarın Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Erzurum, Muş’un kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), yarın (31.03.2023 Cuma) Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yarın kuzeyi hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 3°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 5°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif sağnak yağışlı

KIRKLARELİ 2°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif sağnak yağışlı

KOCAELİ 1°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif sağnak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -6°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 1°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 7°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 2°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 5°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

K.MARAŞ 1°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA -5°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA -3°C, 9°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeyi hafif kar yağışlı

SİVAS -11°C, -1°C

Çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısının karlakarışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -10°C, 7°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

DÜZCE -5°C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU -4°C, 5°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri ve Artvin'ın kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA -4°C, 6°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SAMSUN 1°C, 8°C

Çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

TOKAT -3°C, 4°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON 4°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Erzurum, Muş’un kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yarın Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin Batısında kuzeyli yönlerden, güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ELAZIĞ -2°C, 7°C

Çok bulutlu yağmurlu

ERZURUM -7°C, -2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KARS -5°C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA -3°C, 6°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yağmur, karlakarışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN -2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR 2°C, 9°C

Çok bulutlu, yağmurlu

GAZİANTEP -1°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 1°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz'de fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde doğusu güneydoğudan 3 ila 5 yer yer 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra batısı güneydoğudan 3 ila 5, batısı yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6, sabah saatlerinde 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden sonra kuzeyi güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerine kadar Antalya Körfezi 5 ila 7, akşam saatlerinde batısı kuzeydoğudan 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de sabah saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, doğusu kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, doğusu 3,5 ila 4,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatı, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 1,0 m; Görüş: Orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55