,
  • BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, birçok il çevresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre: 

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Kuzey iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE °C, 8°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu

KOCAELİ °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu

TEKİRDAĞ °C, 8°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 3°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 12°C

Az bulutlu

MUĞLA °C, 10°C

Az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Az bulutlu

ISPARTA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

KAYSERİ °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

KONYA °C, 3°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli kar, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

BOLU °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı, yağışlar kuzey kesimlerde kuvvetli

KASTAMONU °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yoğun kar, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SİNOP °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli karla karışık yağmur, zamanla yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Artvin çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren kıyı illerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

RİZE °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle kuvvetli, iç kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

TOKAT °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AĞRI °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

ERZURUM °C, -4°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 10°C

Parçalı bulutlu

MARDİN °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 11°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ile Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz ile Güney Ege’de fırtına; Kuzey Ege ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, doğusu 8, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, doğusu 3,5 ila 4,5 m, Görüş: Orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, gece saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerine kadar güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7, akşam saatlerinde kuzeyi 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer güneyi 3,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusu yerel olmak üzere sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinden itibaren geneli kuzeydoğudan 6 ila 8, yer yer 9; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7, akşam saatlerinden itibaren geneli 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, yer yer 4,0 m, Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7, sabah saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50 m, öğle saatlerinden itibaren yer yer 1,0 m; Görüş: İyi, yağış ve pus anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bugün hava nasıl olacak?14 Nisan 2024 Pazar 00:20
  • Van Gölü'nde İnci kefali için av yasağı başlıyor13 Nisan 2024 Cumartesi 12:31
  • Bugün hava nasıl olacak?13 Nisan 2024 Cumartesi 00:37
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı12 Nisan 2024 Cuma 00:25
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı11 Nisan 2024 Perşembe 00:46
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı10 Nisan 2024 Çarşamba 00:59
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı09 Nisan 2024 Salı 01:34
  • Bugün hava nasıl olacak?08 Nisan 2024 Pazartesi 01:04
  • Bugün hava nasıl olacak?07 Nisan 2024 Pazar 00:45
  • Adana'da 'turfanda' soğan hasadı başladı06 Nisan 2024 Cumartesi 15:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55