,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Meslek liseleri hayata dokunacak

Meslek liseleri hayata dokunacak
Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran "Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi toplantısında, bu projenin, öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi

öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

"Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında yapılacak etkinlikler ve uygulamalar için Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya Şube Müdürü Abdulvahap Hınç ile Batman merkezde eğitim veren mesleki ve teknik ortaöğretim kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, bu projenin, öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Kurtaran, "Değerli meslektaşlarım, bu projemizi öğrencilerimizle en iyi şekilde hayata geçirmeliyiz. Biz değerler eğitimini öğrencilerimize kavramsal olarak öğretmenin yanında aynı zamanda fiili olarak da uygulatmalıyız. Bu projemiz sayesinde meslek liselerimizde okuyan öğrencilerimiz, öğretmenleri nezaretinde okulun bulunduğu bölgede ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini ziyaret edip,  öğrenim gördükleri meslek dalında yapılabilecek küçük bakım ve onarımları yaparak o ailenin hayatlarını kolaylaştırıcı yardımlarda bulunmuş olacaklar." dedi.  

Projedeki amaçlarını açıklayan Kurtaran, "Bizim bu projedeki temel amacımız, öğrencilerimizin, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışlara sahip, yardımsever, merhametli; milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle bezenmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu proje ile öğrencilerimizin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmelerine katkı sağlamış olacağız. Aynı zamanda öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamalarına vesile olmuş olacağız. Yine bu projemizdeki hedeflerimizden biri de öğrencilerimizin mesleki becerilerinin geliştirilmesidir. Bunun yanı sıra öğrencilerin zamanlarını verimli geçirerek istenmeyen ortamlarda bulunmalarının veya yanlış arkadaşlıklar kurmalarının önlenmesi suretiyle uyuşturucu ve diğer zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi, okullarına olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması ile öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması hedeflerimiz arasındadır. " ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55