,
  • BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Mescid-i Aksa'yı gündemde tutmak İslami ve imanî bir sorumluluktur

Mescid-i Aksa'yı gündemde tutmak İslami ve imanî bir sorumluluktur
Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Diyarbakır Tarihi Ulu Camii önünde Cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi.

 

8-14 Mart Dünya Kudüs Haftası olması dolayısıyla Diyarbakır Tarihi Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasına Kudüs'ten canlı bağlantı sağlayan Yahudileştirmeye karşı Mukaddes Değerleri Koruma Kurumu Başkanı Üstad Nasir Hedmi günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmasında Türkiye Müslümanlarının Kudüs davasına olan hassasiyetine değinen Hedmi, Filistin'e ve Kudüs verilen desteğin devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hedmi'nin konuşmasının ardından yapılan basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal okudu.

İşgal altında olan Kudüs’ü gündemde tutacak her türlü girişimi kıymetli bulduklarını belirten Ünsal, Müslümanların mallarıyla ve canlarıyla Kudüs davasına sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaparak devlet yöneticilerinin de tüm ticari ve siyasi çıkarları bir yana bırakıp Siyonist işgal rejimi ile tüm ilişkileri sonlandırma çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa'nın bir asra yakın zamandır terör şebekesi siyonistlerin işgali altında olduğunu hatırlatan Ünsal, "Tedrici olarak bu işgalin boyutu her geçen gün büyütülmektedir. Çeşitli vesilelerle Kudüs’ün işgali gündeme gelmiş olsa bile İslam ümmetinin bu tepkileri maalesef yeterli düzeyde olmamıştır." dedi.

"Kudüs’ü gündemde tutacak her türlü girişimi kıymetli buluyoruz"

İslam ümmetinin ortak davası olan Kudüs'ü, terör çetesinin yapmış olduğu katliamları sürekli gündemde tutmanın İslamî ve imanî bir sorumluluk olduğunu söyleyen Ünsal, "Kudüs’ün işgalden kurtulması, Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için bu mukaddes davanın sürekli olarak gündemde olması gerekmektedir. Kudüs’ü gündemde tutacak her türlü girişimi kıymetli buluyor, imkânlarımız dâhilinde destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu anlamda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu aleyhivesellem) asırlar öncesinden Mescid-i Aksa için herkesin elinden gelen gayreti ortaya koyması gerektiğini vurgulayan hadislerini hatırlatan Ünsal, "İşte Kudüs bu sebeple İslam ümmetinin can damarlarındandır ve bizler için vazgeçilmezdir. İşgalin ve de ihanetin çepeçevre kuşattığı Kudüs muhakkak bir gün azad olacaktır. Bugün dağınıklığımızdan güç alıp da mukaddes beldeyi işgal edenler, yine bir gün bu topraklardan çıkartılacaklardır. Gelişen İslami şuur yakın zamanda yeni bir karakter ile siyonist istikbarın hesaplarını boşa çıkaracaktır. Bir taraftan ihanet anlaşmaları öte taraftan normalleşme zilleti siyonist rejimi avuta dursun, Selâhaddin'in nefesini ansızın enselerinde hissedeceklerdir." şeklinde konuştu.  

"Malımızla, canımızla ve kanımızla Kudüs Davası'na sahip çıkacağız"

Yeryüzünde bir tek Müslüman kalıncaya kadar Kudüs'ün bir dava olarak sürdürüleceğine dikkati çeken Ünsal, "Siyonist işgal rejimi ve destekçileri şunu çok iyi bilmelidirler ki Mescid-i Aksa esaretten kurtuluncaya dek, bu izzetli mücadele sürecektir. Bu manada, işgalin sonlanması için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Malımızla, canımızla, kanımızla Kudüs davasına sahip çıkacağız." diye belirtti.

İslam ülkelerinin idarecilerine çağrıda bulunan Ünsal, "Nasıl bir zilletin içindesiniz ki ilk kıblemiz işgal altındayken hala sessizsiniz. Allah'ın mukaddes kıldığı Kudüs, Peygamberin miraca yükseldiği Mescid-i Aksa sizin için hiç mi bir anlam ifade etmiyor? İçinde bulunduğunuz bu zillet halinin hesabını ahiret günü nasıl vereceksiniz? Ümmetin çocukları İslam topraklarında katledilirken nedir bu tepkisizliğiniz? Sizler hangi dünyevi kaygılarla gerçeklere görmezden geliyorsunuz? Korkaklığınız ne ölümü sizden uzaklaştıracak ne de mizandan beri olacaksınız." dedi.

"İşgal rejimi ile tüm ilişkilerinizi sonlandırın"

Ünsal, "Artık kendinize gelin. İslam topraklarını kan gölüne çeviren canilere karşı durun. Mukaddesatımızı çiğneyen siyonist barbarlığı durdurun. İşgal rejimi ile bırakın normalleşmeyi; var olan siyasi, ekonomik, askeri tüm ilişkilerinizi sonlandırın. İşgali meşru gören pratiklerinizden utanın. Ülkelerinizde siyonist rejimi besleyen lobileri kapatın, para baronlarını terör listesine alın. Bu meydanlardan yükselen tepkileri görünce hamasi nutuklar değil atacağınız somut adımlarla siyonist işgale karşı çıkın." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün sadece Filistinlilerin değil, bütün bir ümmetin ortak paydası olduğuna vurgu yapan Ünsal, "Ümmetin tekbir ferdi kalana kadar siyonist işgale karşı mücadele sürecektir. Bu meydandan dile getirilenler slogandan ötedir. Her bir sözümüz ve kararlığımız, siyonist rejimin kaygılarını artırmaya yetecektir. Bekleyin Muhammed'in ordusu, Hayber'in fatihleri, Selahaddin'in torunları ansızın gelecektir." şeklinde konuştu.

Programa katılım sağlayan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan Kudüs'teki etkinliğe online bağlanarak konuşma yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55