,
  • BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Meriç: ​"Muşlu işletmeler pazar sıkıntısı yaşıyor"

Meriç: ​"Muşlu işletmeler pazar sıkıntısı yaşıyor"
​Muş’ta düzenlenecek olan 1. Sektör Buluşmasına ilişkin basın açıklaması düzenleyen TÜMSİAD Muş Şubesi Başkanı Murat Meriç, kentteki işletmelerin pazar sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

​Muş’ta düzenlenecek olan 1. Sektör Buluşmasına ilişkin basın açıklaması düzenleyen TÜMSİAD Muş Şubesi Başkanı Murat Meriç, kentteki işletmelerin pazar sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şubesi, Muş Valiliği’nin desteğiyle Muş’ta 1. Sektör Buluşmaları programı düzenliyor.

Muş’ta düzenlenecek olan 1. Sektör Buluşmaları programı, 17 Kasım 2017 Cuma günü Muş Öğretmenevi’nde yapılacak. Program kapsamında Muş’taki üretici firmalar, ürünlerini sergileme fırsatı bularak, ürünlerinin tanıtımını yapacaklar.

Düzenlenecek olan programla ilgili değerlendirmede bulunan TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç, Muşlu işletmelerin pazar sıkıntısı yaşadıklarını ve hedeflerinin Muş’taki üretici firmaların, ürünlerini fuarda tanıtımını sağlamak olduğunu söyledi.

Meriç, “Biz yaklaşık bir yıldır Muş’ta benzer bir organizasyonu planlıyorduk. Bizim yapmak istediğimiz Muş’ta bir sektör buluşması programı düzenlemektir. İlimizde çok ciddi anlamda üretim yapan, yapmış olduğu üretimi hem ilimize hem bölgeye sunabilecek kapasitede olan firmalarımız var. Fakat o firmalarımız yerel de çok ciddi pazar sıkıntıları çektiklerini söylüyorlar. Bizim amacımız Muş’ta ürettiğimiz ürünleri Muş’taki firmalara ve ilgili kuruluşlara vermektedir. Bizler bunun sebebini bir türlü çözemedik. Bu noktada biz insanlara da gittik. İşadamlarına da gittik. İlimizde üretim yapan işletmelerle de konuştuk. Bunlarla konuştuğumuzda bunlar da yine aynı şekilde iç pazarda sıkıntılar yaşadıklarını bize aktardılar. Elektrik kablosu üreten iş adamı arkadaşlarımız var. Ürettiği kabloları Afrika’ya ihraç ediyor. Bunun yaptığı ihracat bizim ihracatımızı arttırıyor. Bu arkadaşımız da aynı şekilde yine iş iç piyasada sıkıntılar yaşamaya başladı. Bizler de düzenleyeceğimiz Sektör Buluşması ile Muş’ta üretim yapan, kapasitesi olan, bölgeye açılabilecek kapasitesi olan işadamlarımızın ürünlerini tanıtacağız. Bizler de bu fuar sayesinde amacımıza ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Alıcı firmaların Muş’taki işletmelerden haberdar olmalarını istediklerini söyleyen Meriç, “Buradaki hedefimiz şu olacak; ilimizde üretilen ürünleri işadamlarına ve alıcı kitleye sunacağız ki en büyük alıcı devlettir. Biz firmaları tanıttığımız da alıcılar, bu firmalardan haberdar olmadıklarını söylüyorlar.  Programın akabinde bir internet sitesi de oluşturacağız. Bu internet sitesi TÜMSİAT Şubesi adına olacak. Bu internet sitesine Muş’ta faaliyet yapan tüm işletmeleri yükleyeceğiz ve yaptıkları faaliyetleri aktaracağız. Kurumlar alım yaptığında siteye girip hangi alanda hangi firma varsa alıcılar ile firmaların buluşması sağlanacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55