,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

​Merhum Erbakan Hoca Ayasofya'da dualarla anıldı

​Merhum Erbakan Hoca Ayasofya'da dualarla anıldı
​Erbakan Vakfı tarafından Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen programda, Millî Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 10'uncu yılında dualarla anıldı.

Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirilen programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın İslam alemine cihad şevkini hatırlatan bir lider olduğunu vurguladı.

Erbakan, "Ayasofya Camiindeyiz. Merhum Erbakan hocamızın 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın.' hedefiyle gençlerimizi bütün milletimizi harekete geçirdiği Ayasofya Camisinde kendisinin vefatının 10'uncu yıl dönümünde onun adına mevlidi şerifi programı gerçekleştiriyoruz. Allah (Celle Celalühü) kabul buyursun." dedi.

Merhum Erbakan Hoca'nın hayatından kesitler aktaran Erbakan, "Bu akşam Erbakan hocamızın güzel hasletlerini ve davranışlarını dile getirmemiz gerekir. Kendisi hidayeti ve ilmi kendi bünyesinde birleştiren bir insandı. Hidayet ve ilim en üst seviyede bir kimsede olduğu zaman o insana Ceneb-ı Allah feraset ilmini bahşediyor. Feraseti ile yıllarca hem milletimize hem de İslam Alemine adeta bir pusula vazifesi görmüş ve yön göstermiş bir kimseydi. Allah kendisinden binlerce kez razı olsun. Sadece feraset özelliğinin değil aynı zamanda dirayetin, merhametin ve nezaketin temsili olarak bütün insanlara örnek olan bir şahsiyetti. Aynı zamanda cesareti ile de insanlara örnek olmuştu. Milletimizin ifade ettiği gibi iş başına geldiği zaman adaleti ve bereketi tahsis eden bir devlet adamı olarak nam salmıştı. Hem milletimize hem de İslam Alemine İslam dininin cihad dini olduğu gerçeğini hatırlattı. Böylece milyonlarca insanın şuurlanmasına vesile oldu. Nefsi esaret yerine nefis terbiyesi, kuvveti üstün tutmak yerine hakkı üstün tutmak, materyalizm yerine manevi yatçılık. Önce maneviyat ve ahlak saç ayakları üzerine oturtulmuş dosdoğru bir istikamet üzerinde bütün insanlığın dünyada ve ahirette saadete ermesi için son nefesine kadar mücadele ve ceht etti. Allah kendisinden binlerce kez razı olsun." İfadelerini kullandı.

Program Kur'anı Kerim tilaveti, ilahi ve dua ile son buldu. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55