,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Memur-Sen'den Afrin açıklaması

Memur-Sen'den Afrin açıklaması
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mardin Şubesi, düzenledikleri basın açıklamasıyla, TSK'nın Afrin'de başlattığı 'Zeytin Dalı' operasyona destek verdi.

Memur- Sen Mardin Şubesi, TSK'nın Afrin'de başlattığı 'Zeytin Dalı' operasyonuna ilişkin destek açıklamasında bulundu.

Memur-Sen Mardin Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasına, konfederasyona bağlı sendika başkanları ve üyeler katıldı.

Basın açıklaması okuyan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, emperyalizme karşı savaşta olduklarını belirtti.

Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğrafın olduğunu dile getiren Değer, "İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Zeytin Dalı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." ifadelerini kullandı.

Suriye'de milyonlarca insanın katledildiğine dikkat çeken Değer, şunları söyledi: "Suriye'de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin toza dönüştürme stratejisidir. Toza dönüştürme stratejisi, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisidir. Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir. Kullanışlı aptalları terör örgütleridir. DEAŞ'ı, PKK/PYD'yi ve FETÖ'yü bu noktadan değerlendirdiğimizde, ülkemizde ve bölgemizde son beş yıldır yaşananları daha net anlamış oluruz. Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonuyla bu ilişkileri bütün çıplaklığıyla ifşa etmiştir. DEAŞ, şimdi nerede? Bazı ülkelerin 'Zeytin Dalı Harekâtına karşı DEAŞ'la mücadeleyi akamete uğratmasın.' söylemlerinin neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz artık."

"Memur-Sen ailesi olarak çatışmalardan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz." diyen Değer, "Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor." diye belirtti.

Basın açıklamasının sonunda operasyonda hayatlarını kaybedenler için Fatiha okundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55