,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Mehmet Yavuz’dan Kurban Bayramı mesajı

Mehmet Yavuz’dan Kurban Bayramı mesajı
HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

​Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bayramın barış, huzur ve adaletin egemen olmasına vesile olmasını temenni etti.

Yavuz mesajında; "Bayramın İslam âlemindeki ihtilafların son bulmasına, oluk oluk akan kanın durmasına, insanlık âleminde ise barış, huzur ve adaletin egemen olmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Yeryüzünün bazı köşelerinde insanların bir lokma ekmeğe hasret yaşarken başka köşelerinde israf, lüks ve savurganlığın ürkütücü boyutlara ulaştığını söyleyen Yavuz, Yemen’deki trajediye dikkat çekerek, çocukların açlık ve salgın hastalıklarla boğuştuğunu, Suud Krallığının ise ümmetin servetini küresel haydutlara peşkeş çektiğini söyledi.

Kurban Bayramı’na buruk bir sevinçle girildiğini söyleyen Yavuz, “Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan bir kurban bayramına daha kavuşmanın buruk da olsa sevinci içindeyiz. Kuşkusuz bayramlar sevinç, mutluluk ve paylaşım günleridir. Yaşanan acılar; sevinç ve mutluluklarımıza gölge düşürse de Allah'ın şiarlarına saygının gereği sizlerin ve Âlem-i İslam’ın Kurban Bayramı’nı tebrik eder, saadet-i dareyne vasıl olmanızı Cenabı Allah'tan niyaz ederim.” dedi.

“Yemen’de özellikle çocuklar açlık ve salgın hastalıklarla boğuşuyor”

Yemen’de masum insanların yaşadığı trajediye dikkat çeken Yavuz, “Yeryüzünün bazı köşelerinde insanlar bir lokma ekmeğe hasret yaşarken başka köşelerinde israf, lüks ve savurganlık ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Yemen’de özellikle çocuklar açlık ve salgın hastalıklarla boğuşurken, onbinlerce masum insan bu yüzden hayatını kaybederken, hemen yanı başındaki Suud Krallığı, ümmetin servetini küresel haydutlara peşkeş çekebilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Siyasi tasarımlar, topyekûn bir insanlık âlemini felakete sürüklemektedir”

Emperyalist güçlerin insanlık âlemini felakete sürüklediğini söyleyen Yavuz, “İslam coğrafyasından barut kokuları, ateşler ve feryatlar yükselirken, demokrasi ve insan haklarını sadece kendi sömürgeci düzenlerinin kılıfı haline getiren emperyalist güç merkezleri Firavun sihirbazlığıyla kendi coğrafyalarını Deccal’in sahte cenneti şeklinde sunmaktadırlar. Anı, zamanı ve mekânı kirleten iktisadi ve siyasi tasarımlar, topyekûn bir insanlık âlemini felakete sürüklemektedir.” dedi.

“Adaleti insanlar arasında hâkim kılacak bir siyasi mücadele, bugün için en büyük insanlık görevi haline gelmiştir”

İnsanlar arasında adaletin sağlanması için siyasi bir mücadelenin verilmesi gerektiğini söyleyen Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar yerine insanı, insanlık değerlerini ve insan için adaleti vazgeçilmez kılan; inanç ve değerlerimizle barışık tasarımlara olan ihtiyaç her zamankinden çok daha acil bir hale gelmiştir. İnsanı zulüm ve cürüm işlemekten; kan dökmekten; kibir, ihtiras ve bencillikleri için dünyayı felakete sürüklemekten alıkoyacak; şefkat, merhamet ve adaleti insanlar arasında hâkim kılacak bir siyasi ve iktisadi anlayışı hâkim kılma mücadelesi bugün için en büyük insanlık görevi haline gelmiştir. Kuşkusuz bu da Allah’a yakınlaşmakla mümkün olabilecektir.”

“Kurban Bayramı İslam âlemindeki ihtilafların son bulmasına vesile olsun”

Son olarak Kurban Bayramı’nın İslam âlemindeki ihtilafların son bulmasına vesile olmasını temenni eden Yavuz, “Allah’a yakınlaşmanın en önemli şiarı ve fırsatlarından biri olan bu mübarek günlerde, insanlık değerlerinin kirletildiği hakikatini göz önünde bulundurmamız; kurban keserken öz canımızı feda etmemizi gerektirecek kusurlarla yüklü olduğumuz bilinciyle adeta kestiğimiz hayvanı kendimizin yerine Allah’a sunmamız gerekir. Bu vesile ile bayramın İslam âlemindeki ihtilafların son bulmasına, oluk oluk akan kanın durmasına, insanlık âleminde ise barış, huzur ve adaletin egemen olmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55