,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Mehmet Yavuz kabri başında anıldı

Mehmet Yavuz kabri başında anıldı
Binlerce dava arkadaşı ve vatandaşın omuzları üzerinde Hakk'a yürüyüşünün üçüncü gününde kabri başında anılan Mehmet Yavuz'un sevenleri, O'nu bayramın birinci gününde de yalnız bırakmadı.

Geçtiğimiz cuma günü tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, bayramın birinci gününde kabri başında anıldı.

Celaleddin Camii'nde kılınan bayram namazının ardından HÜDA PAR Genel Başkan vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, partililer ve vatandaşlar Yeni Aile Mezarlığı'na gitti.

Yavuz'un kabri başında kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, göz yaşlarına hâkim olamadı.

"Suskunluğu da nasihat"

Yavuz'u gördüğü zaman Allah Resulünün "Ya hayır konuşun, ya da susun."  hadisini hatırladığını söyleyen Yapıcıoğlu, "O konuşurken hep nasihat ederdi. Kitabın ortasından kitap gibi konuşurdu.  Fakat O'nun suskunluğu da nasihat. Susarken bile bu şekilde nasihat eden çok az insan gördüm. O genç yaşta gidişini tefekkür edip hayatın gerçekten çok kısa olduğunu idrak etmek lazım. O bu hayatın ancak Allah için çalışmakla bereketleneceğini fehmetmişti. Allah rahmetiyle muamele etsin. Çocukluk yıllarını da çıkarırsak 30 yıllık ömrüne o kadar çok şey sığdırdı ki birçok kişi bunu belki 300 yıla sığdıramaz." dedi.

Mehmet Yavuz'un hayatıyla çok güzel bir örneklik ortaya koyduğunu ve zulme rıza göstermediğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Fakat bunu da biliyoruz, ne yaparsak yapalım Allah'ın rahmetine muhtacız. Bizim kardeşimiz de bugün belki imtihan O'nun için bittiğinden dolayı hepimizden daha fazla Allah'ın rahmetine muhtaçtır. Bizler de hüsn-ü şehadette bulunuyoruz. Elinden gelen çabayı ortaya koydu. Allah'ın kulları zulüm altında inlemesin diye bir çaba içerisinde olduğuna şahit olduk. Bu uğurda kendisi de zulüm çekti, belalara, musibetlere göğüs gerdi. Fakat dönmedi, yılmadı ve bize güzel bir örneklik gösterdi. Allah O'nu şehitlerle, nebilerle, salih kullarıyla haşretsin. Biz kendisine doyamadık. Rabbim bizleri cennette buluştursun inşallah." ifadelerini kullandı.

"Birçok davetçi için bir öğretmendi"

Mehmet Yavuz'un kabri başında bir konuşma yapan HÜDA PAR Güneydoğu Bölge Koordinatörü Süleyman Atmaca, Yavuz'un iyi bir öğretmen ve iyi bir dost olduğunu belirttikten sonra "Mehmet Yavuz bizim için bir arkadaş, kardeş, bir dosttu. Ama birçok daveti için bir öğretmendi. İslam davası için, Allah rızası için bir Müslümanın ne yapması gerektiğini hayatıyla mesaj vererek gösterdi." dedi.

Mehmet Yavuz ile olan bir anısını aktaran Atmaca, "Hiç unutmam bir köyde, bir topluluğa nasihat etmişti. Dönüşte bana şöyle söyledi; 'Artık ölsem de gam yemem, çünkü bizler davamızı anlatacak bir ortam bulduk. İrşat ve tebliğ olan vazifemizi yerine getirdik. Parti buna vesile olmuşsa bu bizim için yeterlidir. Ben şu anda kendimi çok mutlu hissediyorum.' demişti." ifadelerini kullandı.

"Heva ve hevesini davasının önüne geçirmedi"

Yavuz'un İslam davası için çalıştığını hayatıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Atmaca, "Onun şu özelliğine şahit olduk ki hiçbir zaman kendi istirahatini, rahatını, heva ve hevesini davasının önüne geçirmedi. Her zaman davayı, hizmeti, çalışmayı önceledi. Bütün gençlere dakik olmayı, çalışkan olmayı, sürekli davayı düşünmeyi telkin ederdi. Bunu hayatıyla ortaya koyuyordu. Ya Rabbi biz onun senin davan için çalıştığını şahidiz. Sen ona merhametinle muamele et. Ne mutlu bize, ne mutlu ailesine ve İslam ümmetine ki öyle bir insan ki bütün dostlarının ve düşmanlarının sevgisini kazanmış biriydi." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55