,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Mehdi Eker Silvan'da referandum çalışmasında

Mehdi Eker Silvan'da referandum çalışmasında
16 Nisan halk oylaması kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcı Eker, AK Parti olarak 2003 yılından beri bu bölgede barış tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretti konuşan Eker, AK Parti olarak 2003 yılından beri bu bölgede barış tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Eker, "Terör örgütü PKK çözüm sürecinde silahlarını gömüp Türkiye'nin dışına çıkacaklardı. Ama birileri onların kulağına fısıldadı. Gezi olayları sırasında dediler ki bunu yapmayın, bu silahlar size lazım olacak. Millete ve bizlere verdikleri sözü tutmadılar ve tekrar kan dökmeye, saldırmaya başladılar. Bunun acısını en çok yerlerden biri de Silvan'dır." ifadelerini kullandı.

"Ne zaman barışı tesis etmek için çaba sarf ettiysek maalesef terör örgüt PKK, bu projeyi sabote etti." diyen Eker şunları kaydetti:

"Bu terör örgütü PKK'nin, Kürtlerin diniyle, diliyle, adetiyle ve örfüyle kürlerin bunlarla hiçbir ilişkisi yok. Terör örgütü Kürtlerin bütün değerlerine saldırıyor. Onun için onlar ve siyasi türevleri bizi temsil etmiyor. Biz kendi değerlerimizle ve inancımızla tanınıyoruz."

Her Silvanlının rüyasının Silvan Barajı olduğunu aktaran Eker, "Silvan Barajı bittiğinde bırakın Silvan'ı, Diyarbakır'da bir tane işsiz insan kalmayacak. Terör örgütü PKK barajın yapılmaması için bomba döşediler ve çocukları öldürdüler. Her türlü kepazeliği çıkardılar. Silvan barajı yapılmasın, buradaki insanlar işsiz kalsın diye barajın yapımına bomba döşediler. Çünkü buradaki insanlar işsiz kalırsa 'bizim kucağımıza düşer' diye bekliyorlar." diye konuştu.

Ülkeye yatırım yamak istediklerini ve bu yatırım yolunun sistemi değiştirmekten geçtiğini ifade eden Eker, "Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk, Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Terör örgütü PKK'nın efendileri kimse ama Kürtler olmadığı belli, başka yerlerde birileri onlara talimat veriyor. Terör örgütü PKK ölümden, kandan ve göz yaşından başka Kürt halkına hiç birşey vermedi. Bir şeyde vermeye niyetleri yok. Çünkü efendileri öyle istiyor." diyen Eker, "AK Parti döneminde Kürtlere karşı asimilasyon politikalarını bir tarafa attık. Kürtlerde diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi anlı açık başı dik onurlu kendi kimlikleri ve dilleriyle bu ülkeye katkı sunmaya devam etsinler. Bu toprakların gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz."

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55