,
  • BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

​"Medrese Şehidleri" kabirleri başında anıldı

​"Medrese Şehidleri" kabirleri başında anıldı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve il teşkilatı, Bingöl’de PKK tarafından 1993 yılında Köklü (Törek) köyündeki medreseye düzenlenen saldırıda şehid edilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı anıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı ve beraberindekiler Bingöl’de PKK tarafından 1993 yılında medreseye düzenlenen saldırıda şehid edilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı'yı kabirleri başında andı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve il teşkilatı, Bingöl’de PKK tarafından 25 Kasım 1993 yılında Köklü (Törek) köyündeki medreseye düzenlenen saldırıda şehid edilen Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı'yı kabirleri başında andı.

Şehadetlerinin 26'ncı yıldönümünde Berdibek ve Kaylı'nın kabirleri başına gelen HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Tasalı ve beraberindekiler, şehidler için Fatiha ve Yasin okuyup dua etti.

Şehidlerin mezarları başında bir konuşma yapan Tasalı, Berdibek ve Kaylı'nın, İslam için şehid olduklarını söyledi.

Tasalı, "İslam için mücadele verirken şehid olan Ziya ve Süleyman kardeşimize ve onların şahsında tüm İslam şehidlerine selamlar olsun. Cenab-ı Allah hepsine gani gani rahmet etsin ve onların şefaatinden bizleri mahrum eylemesin." dedi.

"Şehid Ziya ve Süleyman kardeşlerimizin İslam için şehid olduklarına şahitlik ediyoruz"

Herkesin ölümü tadacağına dikkat çeken Tasalı, "Ancak İslam davası uğruna mücadele edenler,  şehid olanlar ve bu uğurda hayatlarını şehadetler taçlandıranların ölümleri biraz farklı olur.  Şehid Ziya ve Süleyman kardeşlerimizin İslam için şehid olduklarına şahitlik ediyoruz.  Kardeşleri olarak yollarını ve bıraktıkları davalarını sürdüreceğimizi burada bir kez daha ilan ediyoruz. Allah için şehid olanlar asla unutulmazlar, onlar hatıralarıyla yaşıyorlar. Dolayısıyla onları unutmamız mümkün değildir. Cenab-ı Allah onların bıraktığı yolu ve mücadeleyi sürdürmeyi bizlere nasip etsin." ifadelerini kullandı.

İslam için mücadele verip de şehid olan şahsiyetlerin örnek alınması gerektiğini dile getiren Tasalı, her bir Müslümanın İslam davası için gayret etmesi ve bedel ödemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Şehid Ziya ve Şehid Süleyman’ın anneleri de mezarları başında şehid düşen oğulları için dua ederek, Cenab-ı Allah’tan merhamet dilediler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55